Ahogy a French toast (francia pirítós) neve is elárulja, nem amerikai, hanem amerikanizált ételről van szó (ami szinte megegyezik az itthon ismert és népszerű bundáskenyérrel), Franciaországban Pain Perdu a neve, és baguette-ből készült eredetileg. Mára közkedvelt reggeli Amerikában, ami szinte minden bisztróban megtalálható, különböző öntetekkel fellocsolva, legfőképp juharsziruppal.
És ha már Amerika, akkor ott az ő reggelijeik nagy klasszikusa, a Grilled Cheese Sandwich, ami valójában egy grillezett sajtos melegszendvics. Pillanatok alatt kész, ráadásul az élmény fokozható, főleg, ha a két népszerű reggeliből összegyúrjuk és kisütjük a French Toast Grilled Cheese-t, ami lehet egy reggeli vagy egy kiadós vacsora is!
Nézd meg, hogy csinálják:
Hozzávalók / 1 adag:
2 szelet vastagabb toastkenyér (vagy maradék kalács, szikkadt kenyér) 2 db tojás 3 ek tej 0,5 kk fahéj 4 szelet bacon (vagy füstölt szalonna) 10 ml juharszirup (vagy méz) 1 cheddar sajt (vagy trappista sajt) 1 ek vaj
Elkészítés:
- A baconszeleteket apróra kockázzuk, serpenyőben megpirítjuk, majd meglocsoljuk a juharsziruppal (vagy mézzel), összekeverjük és félretesszük.
- A tojásokat a tejjel, fahéjjal (vagy egy csipet porcukorral és szerecsendióval) kissé felverjük.
- Egy serpenyőben kevés vajat melegítünk, de csak annyit, mintha palacsintát sütnénk (ha van kontakt grill készülékünk, vaj nélkül is süthetjük rajta)
- A kenyerek egyik oldalát megmártjuk a tojásos keverékben, és a forró serpenyőbe tesszük.
- A tojásos és nem megsütött felükre sajtot reszelünk, majd szendvicsként összecsukjuk, és kívül is megmártjuk a tojásos keverékben
- Ha az egyik fele megsült, megfordítjuk, és azt is megsütjük
- Legvégül leöntjük a szalonnás-juharszirupos mártással (porcukorral is megszórhatjuk)
Ez is érdekelhet!
A nutellás banánsushi a nyár új kedvence!
(via BuzzFeed)