Így süss French Toast Grilled Cheese-t!

Az édes francia pirítós receptje igen egyszerű, mégis feldobja a reggelünket egy perc alatt. Főleg, ha az amerikai sajtos melegszendviccsel, a grilled cheese-zel kombinálod!

Ahogy a French toast (francia pirítós) neve is elárulja, nem amerikai, hanem amerikanizált ételről van szó (ami szinte megegyezik az itthon ismert és népszerű bundáskenyérrel), Franciaországban Pain Perdu a neve, és baguette-ből készült eredetileg. Mára közkedvelt reggeli Amerikában, ami szinte minden bisztróban megtalálható, különböző öntetekkel fellocsolva, legfőképp juharsziruppal.

És ha már Amerika, akkor ott az ő reggelijeik nagy klasszikusa, a Grilled Cheese Sandwich, ami valójában egy grillezett sajtos melegszendvics. Pillanatok alatt kész, ráadásul az élmény fokozható, főleg, ha a két népszerű reggeliből összegyúrjuk és kisütjük a French Toast Grilled Cheese-t, ami lehet egy reggeli vagy egy kiadós vacsora is!

Nézd meg, hogy csinálják:

Hozzávalók / 1 adag:

2 szelet vastagabb toastkenyér (vagy maradék kalács, szikkadt kenyér) 2 db tojás 3 ek tej 0,5 kk fahéj 4 szelet bacon (vagy füstölt szalonna) 10 ml juharszirup (vagy méz) 1 cheddar sajt (vagy trappista sajt) 1 ek vaj

Elkészítés:

  1. A baconszeleteket apróra kockázzuk, serpenyőben megpirítjuk, majd meglocsoljuk a juharsziruppal (vagy mézzel), összekeverjük és félretesszük.
  2. A tojásokat a tejjel, fahéjjal (vagy egy csipet porcukorral és szerecsendióval) kissé felverjük.
  3. Egy serpenyőben kevés vajat melegítünk, de csak annyit, mintha palacsintát sütnénk (ha van kontakt grill készülékünk, vaj nélkül is süthetjük rajta)
  4. A kenyerek egyik oldalát megmártjuk a tojásos keverékben, és a forró serpenyőbe tesszük.
  5. A tojásos és nem megsütött felükre sajtot reszelünk, majd szendvicsként összecsukjuk, és kívül is megmártjuk a tojásos keverékben
  6. Ha az egyik fele megsült, megfordítjuk, és azt is megsütjük
  7. Legvégül leöntjük a szalonnás-juharszirupos mártással (porcukorral is megszórhatjuk)

Ez is érdekelhet!

A nu­tel­lás ba­nán­su­shi a nyár új kedvence!

(via BuzzFeed)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...