Így segítheted a hazai gasztrokultúrát mindössze 3 kattintással a koronavírus alatt

Új, izgalmas kezdeményezéssel rukkolt elő a JÓT(T)ESZEL.hu csapata, hogy segítséget nyújtsanak a hazai vendéglátóegységeknek a vírus által okozott krízis kezelésében.

A koronavírus okozta válság következtében a vendéglátás számít az egyik legsúlyosabban érintett szektornak. A tét nem kisebb, mint kedvenc éttermeink és kávézóink túlélése, és az, hogy megőrizzük azt a színvonalat, amit a hazai gasztrokultúrának az elmúlt években sikerült elérnie.

A házhozszállítás bevezetése mellett a vendéglátóhelyek másik fontos eszköze a voucher-értékesítés. Ezzel a megoldással az éttermek, bisztrók és más vendéglátóegységek gyakorlatilag azonnal bevételhez jutnak, így ez nemcsak a jelenlegi helyzetüket segíti, de a későbbi újranyitásukat is jelentősen megkönnyíti.

A joteszel.hu abban segít, hogy a nehézkes, sokszor emailezést, telefonálást és személyes kontaktust igénylő utalványvásárlást egy egységes online felületre tereli.

A közösségi finanszírozás ezen formája biztosítja azt, hogy a vendég egyéni igényei alapján eldönthesse, hogy milyen értékű voucher-t vásárol – az éttermek pedig ezt a fogyasztásnál ajándékkal honorálják.

A kezdeményezés életre hívói hisznek abban, hogy az éttermi számlák “előre kifizetése” egy olyan megoldás, mellyel a törzsvendégek támogatni tudják kedvenc helyeiket – sőt a voucher nagyszerű érintkezésmentes ajándék is lehet a következő hetekben, hónapokban.

A joteszel.hu három alapítója szintén iparági érintettek. Devecseri Gergő a SON OF MAN kommunikációs ügynökség tulajdonosa, Pintér Áron és Schmidt Dávid pedig a BEERCASE kézműves sörkereskedés alapítói. Mint mondják, az utalványokat értékesítő webshop-ot egy hét alatt hozták létre saját erőforrásból, céljuk pedig a valós, gyors segítségnyújtás.

“A kezdeményezésünk 100%-ig transzparens és nonprofit. Természetesen tudjuk, jelenleg nem mindenki teheti meg, hogy éttermi voucher-t vásároljon, de ugyanakkor azt gondoljuk, hogy sokak számára fontos a törzshelyük túlélése, és szívesen találkoznának még kedvenc felszolgálóikkal az éttermek teraszain. Nem alamizsnát gyűjtünk, hanem hidat építünk. Hidat ahhoz, hogy ha ma Jót teszünk, akkor hamarosan jót eszünk”.

A teljesség igénye nélkül a kezdeményezéshez eddig olyan éttermek csatlakoztak, mint a belvárosi BESTIA, a Digó Pizza, a Fióka, illetve a Michelin-csillagokkal büszkélkedő Onyx vagy Costes.

A joteszel.hu csapata folyamatosan várja azon éttermek jelentkezését, akik csatlakozni szeretnének a programhoz.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...