A ketchup kétségtelenül a legnagyobb szószkedvencünk - nemzetközi szerelemnek örvend a sült krumplik, hotdogok, pizzaszeletek, hamburgerek és melegszendvicsek körében. Az elvetemültebbek - az olaszok kétségbeesésére - még a paradicsomos spagettire és rálöttyintik. Gond viszont, hogy az üveges változat tartalma általában nem egy könnyen jön ki a helyéről. Főleg, ha már csak az alján van egy kevés. Ilyenkor jön jól ez a pár trükk. Nektek van bevált taktikátok?
1. Tartsd az üveget 45 fokos szögben, és két ujjaddal ütögesd a nyakát a szája felett.
2. Fogd az egyik kezedbe az üveget, és a kettő alkarodat keresztezve ütögesd össze - nem túl nőies mozdulat, inkább bízzuk férfiakra!
3. Csavard rá jól a kupakot, és erőteljes mozdulatokkal alaposan rázd fel az üveget!
4. Ugyanígy járj el, de ne rázd, hanem a nyakánál fogva határozott mozdulatokkal mozgasd előre az üveget, hogy a szósz előrefolyjon!
5. Tartsd egy ideig forró víz alá, így folyósabbá válik!
6. Nyomj bele a közepébe egy kést, és kezdd el tekerni az üveget a kezedben. Ez elég jól kihozza a tartalmat.
7. A kedvencünk: nyomj a közepébe egy szívószálat az üveg aljáig, és lassan húzd ki - szinte a tenyeredbe folyatja a ketchupot!
A szívószál itt is barátod!
Csumázz epret pofonegyszerűen!
(címlapfotó: Flickr by stratman2)