Így rakj rendet percek alatt a mosogatóban és környékén

Legyen tiszta és átlátható a mosogatód, hiszen ez nemcsak a lelkednek fog jót tenni, hanem az egész konyha összképén is nagyot dob. Próbáld ki!

Vannak olyan területek a lakásban, amik állandó használatban vannak, mégsem kapják meg a megérdemelt törődést. Gondolunk itt például a konyhára, ahol általában - legalább egy héten egyszer - felüti a fejét a totális káosz. Ha végre rászánod magad a rendrakásra, akkor ne csak arra figyelj, hogy a konyhaszekrény és a pult csillogjon-villogjon, fordíts energiát a mosogatóra is!

Hogy tartsd tisztán a mosogatót? Néhány egyszerű trükkel!

  • Tedd szokássá: mosogatás után mindig töröld át a csapot, a mosogatót és a konyhapultot. Rend a lelke mindennek!
  • Ha épp több edényed van, és beindítod a mosogatógépet, kéthetente ne felejtsd el az edények mellé a szivacsot is bedobni. A mosogatógép forró vize ugyanis tökéletesen fertőtleníti a szivacsod, így megelőződ, hogy pár alkalom után büdös és koszos legyen.
  • Rendszeresen, legalább egy hónapban egyszer önts a lefolyóba egy kis szódabikarbónát és ecetet. Ezzel nemcsak tisztítod a lefolyót, de a kellemetlen szagoknak is búcsút inthetsz a konyhában.

Hogy tarts rendet a tisztaság mellett?

  • Szerezz be rendszerezőket, kisebb-nagyobb tárolókat, amikkel pillanatok alatt átláthatóságot varázsolhatsz a legnagyobb kupi közepére is.
  • Érdemes beruházni egy kisebb tartóra, amiben a szivacsok és a tisztítórongyok kaphatnak helyet. Fontos, hogy kellően légáteresztő legyen, hogy az itt elhelyezett konyhai eszközök szellőzhessenek.
  • Akinek nincs mosogatógép a konyhájában, vagy a kézi mosást részesíti előnyben, mindenképp szerezzen be az edényeknek, tálaknak csepegtetőt. Vannak már nagyon modern, vidám darabok is, amik igazi trendi kiegészítőivé válhatnak a konyhának. (Nem utolsósorban a tisztaság és a rendszerezettség hatását keltik.)

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, egy sokkal rendezettebb, tisztább konyhát kaphatsz majd, amit garantáltan nem kell minden egyes nap kisikálni!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt. címlap: Getty Images

Szerző: Németh Orsi

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...