Így rakj rendet percek alatt a mosogatóban és környékén

Legyen tiszta és átlátható a mosogatód, hiszen ez nemcsak a lelkednek fog jót tenni, hanem az egész konyha összképén is nagyot dob. Próbáld ki!

Vannak olyan területek a lakásban, amik állandó használatban vannak, mégsem kapják meg a megérdemelt törődést. Gondolunk itt például a konyhára, ahol általában - legalább egy héten egyszer - felüti a fejét a totális káosz. Ha végre rászánod magad a rendrakásra, akkor ne csak arra figyelj, hogy a konyhaszekrény és a pult csillogjon-villogjon, fordíts energiát a mosogatóra is!

Hogy tartsd tisztán a mosogatót? Néhány egyszerű trükkel!

  • Tedd szokássá: mosogatás után mindig töröld át a csapot, a mosogatót és a konyhapultot. Rend a lelke mindennek!
  • Ha épp több edényed van, és beindítod a mosogatógépet, kéthetente ne felejtsd el az edények mellé a szivacsot is bedobni. A mosogatógép forró vize ugyanis tökéletesen fertőtleníti a szivacsod, így megelőződ, hogy pár alkalom után büdös és koszos legyen.
  • Rendszeresen, legalább egy hónapban egyszer önts a lefolyóba egy kis szódabikarbónát és ecetet. Ezzel nemcsak tisztítod a lefolyót, de a kellemetlen szagoknak is búcsút inthetsz a konyhában.

Hogy tarts rendet a tisztaság mellett?

  • Szerezz be rendszerezőket, kisebb-nagyobb tárolókat, amikkel pillanatok alatt átláthatóságot varázsolhatsz a legnagyobb kupi közepére is.
  • Érdemes beruházni egy kisebb tartóra, amiben a szivacsok és a tisztítórongyok kaphatnak helyet. Fontos, hogy kellően légáteresztő legyen, hogy az itt elhelyezett konyhai eszközök szellőzhessenek.
  • Akinek nincs mosogatógép a konyhájában, vagy a kézi mosást részesíti előnyben, mindenképp szerezzen be az edényeknek, tálaknak csepegtetőt. Vannak már nagyon modern, vidám darabok is, amik igazi trendi kiegészítőivé válhatnak a konyhának. (Nem utolsósorban a tisztaság és a rendszerezettség hatását keltik.)

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, egy sokkal rendezettebb, tisztább konyhát kaphatsz majd, amit garantáltan nem kell minden egyes nap kisikálni!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt. címlap: Getty Images

Szerző: Németh Orsi

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!