Így pakolj a mosogatógépbe!

Mindennapi rutin a mosogatógépbe való be- és kipakolás, így ideje pár szót ejteni minderről: hogy csináljuk helyesen úgy, hogy mindent alaposan tisztára mosson a masinánk?

Az emberiség egyik legnagyobb találmánya nyilvánvalóan a mosogatógép, ami sok háztartásban már régen alap konyhai eszköz. Épp ezért rutinszerű, hogyan pakolunk bele és belőle ki. E rutint néhányan talán fölösleges háklisságnak tartják, pedig a mosogatógépbe való rendezkedés valóban nem utolsó szempont, hiába is tűnik kukacoskodásnak - még akkor sem, ha magát a készüléket kétségtelenül a kényelem szolgálatára is tervezte a csodálatos Josephine Cochrane.

(Megjegyzés: egy mondattal adózzunk ennek a remek háziasszonynak, aki az 1893-as chicagói világkiállításon mutatta be találmányát hatalmas sikernek örvendve)

Ha ugyanis egyszerűen behányjuk az edényeket a gépbe, rengeteg szabad helyet foglalhatunk benne fölöslegesen, így praktikusan kevesebb tányért, poharat és egyéb konyhai eszközt tudunk elmosni, ami pedig csak nagyobb kuplerájt, kimaradt edényeket és több fogyasztást jelent.

Szóval bepakolás előtt ürítsük ki az edényekből az ételmaradékokat, csontot, fogpiszkálót, hogy minél tovább szolgálhasson minket ez a nemes készülék. Ellenkező esetben elromolhat, ezzel visszarepítve minket a kézzel való mosogatás szomorú feladatához.

Aztán törekedjünk az edények minél katonásabb, ésszerűbb és helytakarékosabb elrendezésére, amit egy roppant egyszerű, de annál könnyebben vizualizálható példagrafikával prezentálunk.

Olvastad már?

7 dolog, amire még nem használtad a mosogatógéped!

(via kottke.org)

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...