Mit csináljunk, amikor a hagyományos szendvics már a gyerekek fülén jön ki? Ezt kapják tízóraira, uzsonnára és gyakran vacsorára is, de nem mondhatunk le róla, mert a szendvicsezés a legegyszerűbb uzsonnakészítési mód a suliból fáradtan és éhesen hazaérkező gyermekek számára. Itt az egymillióforintos kérdés: melyik az a szendvics, amit a világ összes gyermeke szeret? Hát persze, hogy a hamburger a megoldás.
Az igazi húspogácsával készült hamburgerben nem a sült, darált hús a gyermekek kedvence. Ha nincs kétszer ledarálva a hús, gyakran még kellemetlen részekbe is haraphatnak, amit senki sem díjaz. A sok szósz: ketchup, majonéz és mustár egyvelege adja meg a tiszta Amerika szendvics “zamatát”. A legokosabb tehát a húspogácsa helyettesítése.
Hús helyett zöldség
Manapság nagyon menő vegaburgert fogyasztani, melyben a legújabb trendek szerint babpüréből készített korong lapul. Nyakába mexikói ízesítésű szószok és sok cheddar kerül. Korábban ezt karfiolból és brokkoliból lapították.
Hús másképpen
Darált hús helyett tehetünk szelet húst és halat is a buciba. A csirkemellet minden gyermek kedveli, kiklopfolva még a legfinnyásabbak is elfogyasztják. A vállalkozó kedvű gyerekeknél halas burgerrel is próbálkozhatunk. Bundában vagy bevállalósan, natúr lesütve kerülhet az uborkás majonézzel felturbózott bucifelek közé.
+1 ötlet!
Azoknak a gyerekeknek, akik se a zöldséges helyettesítést, se a húsos variációt nem fogadják kitörő örömmel, készítsünk panírozott párizsis hamburgert! Tegyünk alá egy-két levél salátát és egy szelet paradicsomot. A szósz helyettesítését megoldhatjuk az eredeti burger mellé felkínált coleslaw salátával, ebből kanalazzunk a panírozott párizsira. Az így elkészült szendvics mellé kínáljunk sütőben sült krumplit. Ugye, milyen jól sikerült ez a tányér?
Tudj meg többet a Sága Fini Mini panírozott pulykapárizsiról itt!