Így nézett ki egy retró étlap a Mekiben - de mennyibe került egy hamburger?

Az első McDonald's-okban hangzatos nevű ételeket árultak, az étlapon pedig csak néhány fogás volt.

Az első, ma ismert stílusú McDonald's már 1955-ben megnyílt, Des Plaines-ben, Illinois államban. Az első étlapok egyike egyszerű, de mégis ötletes volt, nézzétek csak:

Minket leginkább az ételek elnevezése fogott meg. Ezeket árulták:

  • Frissítő,hideg tej
  • Csábító sajtburger
  • Gőzölgő, forró kávé

Az étlap a nyitás óta sokat változott, de vannak ételek, amiket azóta is fogyaszthatunk a Mekikben. Akkoriban nyilván mindegy olcsóbb volt, egy marhaburger 15 centbe, egy sajtburger pedig 19 centbe került. Az 50-es évek átlagos forintár-dollár folyamával számítva előbbi körülbelül 1,6 Ft, utóbbi 2,1 Ft lett volna Magyarországon.

Nálunk az első Meki csak 1988-ban nyitotta meg kapuit, a pesti Régiposta utcában.Akkoriban a sajtburger 26 Ft-ba, a hamburger 25 Ft-ba került.

Ezeket olvastad már?

via Grist, TradeMagazin

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...