Így néz ki a napi menü egy londoni kórházban

Príma étlap, széles választék, köret- és desszertvariációk - nem, most nem egy új étteremről adunk hírt, egy londoni kórház napi menüjét mutatjuk meg. Jó lenne hasonló itt is!

Egy közösségi oldalon, a Kórházi koszt posztjai között találtuk ezt a számunkra megdöbbentő fotót: egy londoni kórház mappában lefűzött napi menüjéről készült. Tanúsága szerint a kedves betegek képről választhatják ki, mit kérnek ebédre - bárcsak nálunk is ez lenne a természetes! A kórház jelmondata: “Don't go hungry in hospital”, magyarán ne éhezz a kórházban! Ők úgy gondolják, és ezt a menü lapjain meg is fogalmazzák: “Ha rendesen eszel a kórházban, nagy valószínűséggel hamarabb felépülsz a betegségből, és gyorsabban hazamehetsz.” Hát nem lenne jobb így mindenkinek?

Az idősebbek részére nagy odafigyeléssel összeállított étlapon van: egy zöldspárga-krémleves, amihez szendvics vagy húsos főétel választható. Az emeletes szendvicsek közül az egyik fehérkenyér csirkés-majonézes krémmel, a másik teljes kiőrlésű gabonalisztből készült kenyér tojásos-paradicsomos kencével. A két komolyabb menü: a paradicsomos sertésragu és húsmentes zöldségek csőben sütve. Ezekhez törtkrumpli, rizs, párolt zöldség jár, rájuk öntet választható.

A desszertek - ha lehet- még csodásabban festenek, kár, hogy teljes valójukban, amikor éppen kiosztják, nem láthatjuk őket. Epres sajttorta és narancszselé pohárban, valamint baracklében. Ezekhez tejszín kérhető.

Minden fogás alatt kis jelzéssel látható, mely ételek kímélőbbek, és melyek megterhelőbbek a gyomor számára: szívecske – healthier choice, vagyis egészségesebb választás, “v” – vegetáriánusok számára is fogyasztható étel, “s” – soft diet, diétásabb választás, “+” – magasabb kalóriatartalmú étel, és a +1: a csipegető kéz, ami természetesen azt jelenti, kézzel ehető fogás.

A fotókon jól néznek ki az ételek, de ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy élőben is így van. És hogy ne érezzük túlságosan rossz helyzetben magunkat, nincs kolbászból ott sem a kerítés: történtek nagy melléfogások is. Itt az egyik példa: a Daily Mail összeállításában ti is megbizonyosodhattok róla.

Ezeket olvastad már?

Csótány a kórházi levesben!

A Kórházi koszt elnevezésű Facebook-oldal tette közzé azokat a sokkoló fotókat, amiket egy szülő készített egy borsodi kórházban 18 hónapos gyermekének ebédjéről.

Nosalty

(címlapfotónk csak illusztráció)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...