A fasírt számos ételünkhöz szolgál feltétként, már az ókorban is előszeretettel gyúrták össze az apró húsdarabokat fűszerekkel. A darált hús természetesen az alap, legyen szó pulykáról, sertésről vagy marháról. Ez utóbbit beszerezni jár a legnagyobb utánajárással, viszont a legfinomabb ízt is a marhahús garantálja.
Aklasszikus fasírtot darált hússal, paprikával, áztatott zsemlével, tojással és sok hagymával, borssal ismerjük. A mű megszületésének szerves része a bő olajban való kisütés – változtassunk a jól bevált szokásokon, és próbáljuk ki, milyen lesz a sütőben ropogósra sült fasírt! Meglocsolhatjuk pár csepp olajjal, de a sütőben sütéssel tengernyi kalóriától mentjük meg a szervezetünket.
ZÖLDSÉGFASÍRTOK
Aztán amiről eddig kevesebb szó esett: azöldségfasírtok!Végre terjedőben vannak azok a receptek, melyek pépesített zöldségeket, szeleteket, darabokat használnak fel pogácsákhoz.
Bár a vegetáriánusok étrendjének alapkövei ezek a zöldségpogácsák, lassan a húsevők is rájönnek, hogyérdemes hetente párszor húsmentes étkezésben gondolkodni, tehermentesíteni a testünket. Jönnek a jobbnál jobb receptek: teljesen meglepő lehet, de vöröskáposztából, cukkiniből, zöldborsóból is süthetünk fasírtot – mint annyi minden másnál, itt is a képzelet szab csak határt.
A szárnyaló ötletekhez pár dolgot azért nem árt megjegyezni: valami kell, ami „összefogja” a hozzávalókat, így a tojás, a liszt, a zsemlemorzsa nem maradhatnak ki a fasírtbuliból. Van, aki az egészségesebb, teljes kiőrlésű lisztre szavaz, másoknak a belőle készült ételek túl tömörek, a fehér liszt sokkal könnyebb, semlegesebb állagot és ízt eredményez. Fűszerezzünk bátran, ne sajnáljuk a borsot, a fokhagymát, a köményt, vagy akár a chilit, a koriandert – amihez éppen kedvünk szottyan.
Ezeket olvastad már?
Ezeket olvastad már?
300 ezer forint borravalót adott egy vendég a pincérnek –...
A pincér sokkot kapott, amikor megkapta az 1000 dolláros borravalót. Az jelenetről videófelvétel is készült, nézzétek.
Liptai LillaGordon Ramsay elképesztő helyeken kutat a legjobb receptek után utazós-főzős...
A világhírű szakács elárulta, mivel tölti idejét otthon, hova utazik, ha vége a járványnak, és hogy miért jut eszébe az, hogy egy bikát kormányoz, ha autót vezet!
Nosalty,,Hülye pizzások!" – A boltnyitásról és a pizzasütésről kérdeztük a...
A városkép olykor átrendeződik, régi klasszikus helyek mennek, újak jönnek. Mi most az igazi nápolyi pizza új templomába, a Moto Pizzába látogattunk el.
Hajnal StefiMazsolát hívott vissza az Auchan – ne fogyaszd el, ha...
Minőségi problémák miatt visszahívja az Auchan ENSA Mazsola 100 g elnevezésű termékét a boltok polcairól.
Nosalty