Így még lehet, hogy nem próbáltad mindenki kedvencét, a FASÍRTOT

Tudtad, hogy a klasszik darált húsos, menzás változaton túl is van élet? Még szép! Ráadásul isteni finom és izgalmas fogásokat készíthetsz. Fasírtkészítésre fel!

A fasírt számos ételünkhöz szolgál feltétként, már az ókorban is előszeretettel gyúrták össze az apró húsdarabokat fűszerekkel. A darált hús természetesen az alap, legyen szó pulykáról, sertésről vagy marháról. Ez utóbbit beszerezni jár a legnagyobb utánajárással, viszont a legfinomabb ízt is a marhahús garantálja.

Aklasszikus fasírtot darált hússal, paprikával, áztatott zsemlével, tojással és sok hagymával, borssal ismerjük. A mű megszületésének szerves része a bő olajban való kisütés – változtassunk a jól bevált szokásokon, és próbáljuk ki, milyen lesz a sütőben ropogósra sült fasírt! Meglocsolhatjuk pár csepp olajjal, de a sütőben sütéssel tengernyi kalóriától mentjük meg a szervezetünket.

ZÖLDSÉGFASÍRTOK

Aztán amiről eddig kevesebb szó esett: azöldségfasírtok!Végre terjedőben vannak azok a receptek, melyek pépesített zöldségeket, szeleteket, darabokat használnak fel pogácsákhoz.

Fehérbabos zöldségfasírt

Húsmentes fogás, amely a kencének köszönhetően önmagában is megállja a helyét, de kínálhatunk mellé zöldsalátát is. A kencében lévő zöldfűszerek variálhatóak és ...

Magyaros répafasírt

Néha nem csak hétvégén van szükség egy bevált receptre, hanem hétköznap is. Ha tényleg csak egy gyorsan elkészíthető ebédre vagy vacsorára vágytok, készítsétek el ezt a szuper ...

Napraforgómagos cukkinifasírt

Ha nem szeretnénk (és én most a kánikulában nagyon nem szerettem volna :)) olajban sütni, tepsiben is elkészíthetjük, de ez esetben adjuk a masszához 1-2 evőkanál olívaolajat. Miután ...

Bár a vegetáriánusok étrendjének alapkövei ezek a zöldségpogácsák, lassan a húsevők is rájönnek, hogyérdemes hetente párszor húsmentes étkezésben gondolkodni, tehermentesíteni a testünket. Jönnek a jobbnál jobb receptek: teljesen meglepő lehet, de vöröskáposztából, cukkiniből, zöldborsóból is süthetünk fasírtot – mint annyi minden másnál, itt is a képzelet szab csak határt.

Cukkinifasírt alaprecept

Azt gondolhatnátok, hogy a sok hozzávaló miatt biztosan valami bonyolult recepttel álltunk elő - pedig nem! Ez a cukkinifasírt ugyanis gyorsan összeállítható és elkészíthető. Ha már ...

A szárnyaló ötletekhez pár dolgot azért nem árt megjegyezni: valami kell, ami „összefogja” a hozzávalókat, így a tojás, a liszt, a zsemlemorzsa nem maradhatnak ki a fasírtbuliból. Van, aki az egészségesebb, teljes kiőrlésű lisztre szavaz, másoknak a belőle készült ételek túl tömörek, a fehér liszt sokkal könnyebb, semlegesebb állagot és ízt eredményez. Fűszerezzünk bátran, ne sajnáljuk a borsot, a fokhagymát, a köményt, vagy akár a chilit, a koriandert – amihez éppen kedvünk szottyan.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Legújabb receptek

Medvehagymapesztós tészta

Aki egyszer kipróbálja a sajátkészítésű medvehagymapesztót, garantáltan minden évben várni fogja a medvehagymaszezont. Egy ösztönös, természetközeli ízélmény, amely a ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!