Így még biztos nem pucoltál narancsot

Valljuk be, a narancspucolás és hámozás nem a legkellemesebb gyümölcstisztítási feladatok közé tartozik. Számos eszköz és trükk létezik már, de mind közül ez lesz a kedvenced!

A narancspucolásban szerintem az első lépés a legrosszabb. Igen, pont az, amikor valahogy egy metszést kell véghez vinned a felbontásra váró gyümölcsön, amit ha egy bontóeszköz híján teszel meg (akár a körmöddel, akár a fogaddal) kényelmetlenül rosszul jársz. Ha nagy nehezen belekerült egy ékelés, akkor még ott a további pucolás, amitől a kezeden folyik végig a narancslé, rosszabb esetben pedig még a közvetlen környezetedet is körbespricceled az amúgy frissítően finom gyümölcslével.

Na már most otthon, nyugodtabb körülmények között egy késsel is nekiállhatunk, de ha eddig csak ránézésre lőtted be a narancs metszési irányait, most jól figyelj!

Ez a technika a mandarinok és narancsok hámozásánál működik a legtökéletesebben, lényege pedig mindössze 4 apró, pontos és helyes bemetszés a narancshéjon. A végeredmény pedig egy műalkotásként fodrozódó narancstálca, amiről már szemezgetheted is lédús gyümölcscikkejeket. (Egyébként az ezzel az eljárással megpucolt narancs pont úgy néz ki, mint egy nagy, narancsszínű hernyó, ezért a szerkesztőségben egyszerűen csak a narancs hernyózásának neveztük el a szórakoztató technikát).

Így csináld!

Ha ügyesen csinálod, neked is egy csodás narancshernyód lesz, pont ilyen:

Ez is érdekelhet!

Pucolj meg 1 banánt 9 féleképpen!

(via TableSpoon)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...