A narancspucolásban szerintem az első lépés a legrosszabb. Igen, pont az, amikor valahogy egy metszést kell véghez vinned a felbontásra váró gyümölcsön, amit ha egy bontóeszköz híján teszel meg (akár a körmöddel, akár a fogaddal) kényelmetlenül rosszul jársz. Ha nagy nehezen belekerült egy ékelés, akkor még ott a további pucolás, amitől a kezeden folyik végig a narancslé, rosszabb esetben pedig még a közvetlen környezetedet is körbespricceled az amúgy frissítően finom gyümölcslével.
Na már most otthon, nyugodtabb körülmények között egy késsel is nekiállhatunk, de ha eddig csak ránézésre lőtted be a narancs metszési irányait, most jól figyelj!
Ez a technika a mandarinok és narancsok hámozásánál működik a legtökéletesebben, lényege pedig mindössze 4 apró, pontos és helyes bemetszés a narancshéjon. A végeredmény pedig egy műalkotásként fodrozódó narancstálca, amiről már szemezgetheted is lédús gyümölcscikkejeket. (Egyébként az ezzel az eljárással megpucolt narancs pont úgy néz ki, mint egy nagy, narancsszínű hernyó, ezért a szerkesztőségben egyszerűen csak a narancs hernyózásának neveztük el a szórakoztató technikát).
Így csináld!
Ha ügyesen csinálod, neked is egy csodás narancshernyód lesz, pont ilyen:
Ez is érdekelhet!
Pucolj meg 1 banánt 9 féleképpen!
(via TableSpoon)