Így még biztos nem pucoltál narancsot

Valljuk be, a narancspucolás és hámozás nem a legkellemesebb gyümölcstisztítási feladatok közé tartozik. Számos eszköz és trükk létezik már, de mind közül ez lesz a kedvenced!

A narancspucolásban szerintem az első lépés a legrosszabb. Igen, pont az, amikor valahogy egy metszést kell véghez vinned a felbontásra váró gyümölcsön, amit ha egy bontóeszköz híján teszel meg (akár a körmöddel, akár a fogaddal) kényelmetlenül rosszul jársz. Ha nagy nehezen belekerült egy ékelés, akkor még ott a további pucolás, amitől a kezeden folyik végig a narancslé, rosszabb esetben pedig még a közvetlen környezetedet is körbespricceled az amúgy frissítően finom gyümölcslével.

Na már most otthon, nyugodtabb körülmények között egy késsel is nekiállhatunk, de ha eddig csak ránézésre lőtted be a narancs metszési irányait, most jól figyelj!

Ez a technika a mandarinok és narancsok hámozásánál működik a legtökéletesebben, lényege pedig mindössze 4 apró, pontos és helyes bemetszés a narancshéjon. A végeredmény pedig egy műalkotásként fodrozódó narancstálca, amiről már szemezgetheted is lédús gyümölcscikkejeket. (Egyébként az ezzel az eljárással megpucolt narancs pont úgy néz ki, mint egy nagy, narancsszínű hernyó, ezért a szerkesztőségben egyszerűen csak a narancs hernyózásának neveztük el a szórakoztató technikát).

Így csináld!

Ha ügyesen csinálod, neked is egy csodás narancshernyód lesz, pont ilyen:

Ez is érdekelhet!

Pucolj meg 1 banánt 9 féleképpen!

(via TableSpoon)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...