Tippjeinkkel az olasz mammák babérjaira törhetsz! Hétvégén, egy egyszerű szerdán, bármikor! A lasagne univerzálisan bevethető barátunk, kiadós vendégváró fogás!!
Lasagne classico
Konyhai ténykedésem eddigi legnagyobb dicséretét zsebeltem be minap: „hihetetlen, hogy földi halandó képes ennyire finomat készíteni.”- így szólt a vacsoravendégünk…
Lasagnét készíteni valamiért még mindig nem túl sűrűn szoktunk. Ha mégis, előkapjuk a hűtőpultból készen megvásárolt lapokat, ami persze-persze, nem rossz megoldás, de némi plusz energiafektetéssel magunk is meggyúrhatjuk az áhított tésztát.
Francia húsleves: mi fán terem az amacs? >>
A lasagnében az a jó, hogy semmi fölösleges hókuszpókusz, csak liszt és tojás kellenek, némi türelem, erős kezek és pihentetés a hűtőben. Ha mégis a bolti változatnál maradsz, pár dolgot nem árt tudnod a lasagnéról, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját munkád gyümölcse után!Itt is érvénybe lép az ízlések és pofonok elve, de mi eddig arra láttunk példákat, hogy szaftosan elkészített verziókra eddig még nem volt panasz. Sokan előfőzik a tésztalapokat, szerintünk jobban jársz és időt is spórolsz, ha ezt kihagyod, mert az előfőzött lasagne kiszárad és korántsem lesz annyira hasznosítható, mint a forró víztől megmentett társa.
Túróval és póréval sütött hús
A túró és a póré együttese nagyon felturbózza a natúr hússzeletet.
Lasagne maradékból
Maradt nem kevés mennyiségű sült húsom. Nem tudtam, mi tévő legyek, napokig szemeztünk a hűtőben, aztán ez lett a vége.
Lasagne ahogy Zoly készíti
Ezt a receptet a Feleségem készítette. Hétköznapi étel gyorsan egyszerűen.
Lasagne parmezános besamellel
Ezt a lasagnét évekkel ezelőtt a tévében láttam. Egy olasz mesterszakács készítette, úgy emlékszem, az olasz nagykövetség szakácsa volt, de erre nem esküszöm meg. Azóta csak így ...
Lasagne Bjkata konyhájából
Ezt a főételt általában akkor készítem, ha kevés az időm a főzésre. A fagyasztóban mindig ott várakozik néhány adag előre elkészített hústöltelék, a tésztát pillanatok alatt el ...
Diétás lasagne
Ebben a receptben nincsen zsíros (vajas...)-lisztes besamel, van viszont egy finom szósz, kevés vajjal. Barátom kicsit fenntartással gondol mindenféle light receptre, de ebben kifejezetten ...
Gombás lasagne Olaszné Anci konyhájából
Nálunk minden mennyiségben jöhet a tészta és a gomba is különféle változatokban, így biztos befutóként ez lett a mai ebéd. Mindenki olyan csendben falatozott az asztalnál, mintha meg ...
Nyári lasagne
A férjem receptje, aki sem a gyári paradicsomszószokat, sem a besamel mártást nem szereti.
Klasszikus lasagne házi sugoval
Lasagne? Bármikor! Sokszor és sokféleképpen készítettem már ezt a tradicionális olasz ételt. Bolti szósszal is, de azzal valahogy sosem lett jó... A fent leírt sugot az olaszok főtt ...
Tortillás bacon lasagne
Egyik borongós vasárnap azon gondolkodtunk, hogy kedvenc kajánkat ötvözni kellene EGY fogásra! Nevezetesen a Gyros, Lasagne és Bacönt. Miután elvetettük azt az ötletet, hogy daráljuk ...
Lasagne marhahússal
Mindig csirkemellből szoktam készíteni ezt az ételt. A marha adott volt. Először muszakán gondolkodtam ebédre készíteni, de végül ez lett belőle.
Lasagne Al Forno - lassan, de biztosan
Az eredeti receptet Olaszországból kaptam, 2 dolgot változtattam meg. Az eredeti recept szerint: 0,5 kg marhahúsból és 0,5 kg sertésből készül a ragu. A tej hozzáadása után, mikor ...
Fűszeres-cukkinis lasagne
Még mindig a hűtőmet szeretném kiüríteni, ezért a bennelévő alapanyagok diktálják a menüt.
Spenótos lasagne 4. - darált húsos
Egyik ismerősünknél ettünk ilyet, ő az Olaszországban elő húgától tanulta ezt a receptet. Azóta elég gyakran főzöm, de vigyázni kell, mert annyira finom, hogy mi mindig gyomorrontásig ...
Lasagne 9. - Vincent "Vega" módra
„…már Mia is megmondta, hogy nem kellene állandóan sztéket zabálnom. Lehet, hogy igaza van. Most is megülte a gyomrom egy kicsit. Elmegyek klotyóra, míg ez az idióta bunyós, Buch, vagy ...
Lasagne 5. - bolognai mártásból
Ezt a receptet szintén egy olasz ismerősömtől tanultam. Érdemes kipróbálni, mert egyszerű és nagyon finom. Már a sülés közben az ember alig várja, hogy ehesse már...
Lasagne 4.
A hozzávalók mennyisége az alapok megtartása mellett ízlés szerint változtatható. Akkor az igazi, amikor a parmezános besamel aranybarnára pirult a tetején.
Hússal vagy anélkül, ne sajnáljuk a tésztarétegek közé borított ragukat! Erre számtalan recept található az oldalon, de a saját kreativitásodra is bízhatod a dolgot, mindenféle zöldségeket is lehet beasamellel összekutyulva rétegezni.Azt nem szabad elfelejteni, hogy az olasz eredetű finomságba mindig előpirítva, előfőzve, -sütve kerülnek a töltelékek, mert a lasagne sütőben töltött ideje nem arról fog szólni, hogy a hozzávalók megsüljenek – ráadásul az előzetesen serpenyőben, zsiradékon megfuttatott húsok, zöldségek pluszízt is kapnak az előkészítés során.
További lasagne-receptekért kattints ide >>
5 érv a rakott ételek mellett >>
Így használd fel a maradék ételeket! >>