Így készül a tökéletes karamellizált hagyma, ami bámulatos ízt ad az ételeknek

A karamellizált állag az egyik legjobb dolog, ami a lilahagymával történhet. Így készítheted el a legkönnyebben a karamellizált lilahagymát, hogy az eredmény maga legyen a tökély.

Sokan azt hinnénk, hogy finom édes, roppanós karamellizált hagymát készíteni pofonegyszerű. Valóban nem a legnehezebb feladat összedobni, viszont ha tökéletesre vágyunk, nem árt, ha ellessük, hogyan készül az, ami után kerek szemmel nézünk majd magunk elé, és a vendégeink szája is szélesre húzódik az örömtől, mert annyira finom!

Hagymaleves vagy egy finom sült csirke, esetleg egy pazar mártás? Mindet jobbá tudja tenni ez az egyszerűnek tűnő finomság. Tetszés szerint fűszerezhetjük utólag, és a hozzájárulásával pillanatok alatt kész a pazar főétel vagy ínycsiklandó vacsora.

Így készül a tökéletes karamellizált hagyma, ami bámulatos ízt ad az ételeknek

A bombabiztos elkészítési mód mögött a megfelelő technika rejtőzik, és az, hogy pont megfelelő mértékben használjuk a vizet illetve a fedőt.

Akkor tudjuk, hogy jók vagyunk, ha a hagymánk egyenletes színűre karamellizálódott, nem túl pépes, ízlésesen édeskés ízű, de hagymás harapású lett.

Szóval...hogyan is lássunk neki a karamellizált hagyma készítésének?

Minden főzés – na jó, majdnem mind – szeleteléssel indul. A hagyma esetében ez kiemelten fontos, mert a méret és az egyenletesség a lényeg. Semmiképp ne szeleteljük hajszálvékonyra, sőt, ha nem vagyunk nagy mesterei a szelésnek, hagyhatjuk vastagabbra is, a lényeg, hogy egyformára aprítsuk fel! Arra azonban ügyeljünk, hogy a nagyobb szeleteknek több időt kell hagyni a rotyogásra.

Nézzünk pár szuper receptet karamellizált hagymával:

Sajtburger karamellizált lila hagymával

A képen szereplő burgerek inkább csak kis sliderek lettek, mivel amikor ezt csináltam, még csak kísérleteztem a buci sütéssel, és ezek sajnos nem keltek meg igazán. A receptben szereplő ...

Ugyancsak kulcsfontosságú, hogy szorgosan kevergessük a hagymánkat, és a serpenyő oldaláról is visszakapargassuk a szeleteket, nehogy egyenlőtlenül kezdjenek el pirulni. Ehhez nem árt, ha van kéznél egy hőálló spatula, ami elég merev ahhoz, hogy meg tudjuk kaparni az edény alját is, de mégis rugalmas, hogy egy mozdulattal leszedjük az oldalára ragadt hagymadarabokat.

Fontos még, hogy nagyobb mennyiséget készítsünk, mint azt elsőre képzeltük, mert a karamellizálás hatására jelentősen össze fog esni a kezdeti mennyiségünk.

Kattints a képre, hogy ellesd a tökéletes karamellizált hagyma készítésének titkait!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több hasznos és trükkös konyhai praktikát olvashatsz itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...