A majonézt egyszerűen lehetetlenség nem szeretni, nagyon sok ételhez illik, és a már-már unalmassá váló mindennapi fogásokat is feldobhatjuk vele. Alapja a friss tojás és a jó minőségű, első préselésű napraforgóolaj, amiket érdemes hűvös helyre tenni, mielőtt hozzálátunk a művelethez, mert a hideg hozzávalóktól sokkal jobb lesz a majonézünk állaga.
Nézd meg a receptvideónkat itt:
Most a már említett kukoricasalátáhozkészítjük a házi majonézt, amibe kerülni fog még néhány aranybarnára pirított csirkemellkocka, főtt kukoricaszemek és rengeteg friss fűszer. Sőt, itt még nem állunk meg, ezt a gazdag és tartalmas salátát két szelet kovászos kenyérbe pakoljuk, fodros saláta és csemegeuborka kíséretében.Tökéletes uzsonna lehet munkába, suliba vagy akár kirándulásra is!