Így készül szerintünk a tökéletes, omlós HÓKIFLI

A karácsonyi időszak egyik legkedveltebb süteménye a hókifli. A porcukros, puha és omlós süteményt már akár december első napjain is elkészítheted, mutatjuk, szerintünk hogyan érdemes.

Régi klasszikus, gyerekek és felnőttek közös kedvence a hókifli. Ehhez a recepthez szinte alig van valamire szükségünk, a tökéletes íz érdekében azonban fontos, hogy minden alapanyag friss legyen és minőségi.

Hozzávalók: 330 g finomliszt, 85 g porcukor, 250 g vaj, 120 g dió, a tetejére pedig nem kell más, csak 20 gramm porcukor és egy fél rúd vanília.

Ha videón is megnéznéd, hogy készül a hókifli, kattints a képre!

A lisztet elkeverjük a porcukorral, majd átszitáljuk. A diót összevágjuk, mozsárban megtörjük, majd hozzáborítjuk a lisztes keverékhez. Mi azt ajánljuk, hogy hagyd ki ebből a feladatból a darálót, egy-két nagyobb darab diótól csak jobb lesz a kis kiflik textúrája.

Mehet bele még egy csipet só, aztán a kockára vágott hideg vaj.
Innentől következhet a kézimunka: szépen morzsoljuk el a hozzávalókat, aztán gyúrjuk össze az egészet egy nagy tésztává. Az elkészült tésztát tekerjük folpackba, kicsit lapítsuk is ki, mert így gyorsabban hűl, aztán mehet fél órára pihenni a hűtőbe.

További hókiflireceptek:

Hókifli ahogy Baklavaria készíti

Többféle hókiflit szoktunk készíteni, mindig attól függ, milyen alkalomra szánjuk, és mikor van időnk elkészíteni. Ha azt szeretnénk, hogy még másnap is finom, puha maradjon, ezt a ...

Kókuszos végű hókifli

Nem muszáj kókuszt rakni a végére, ez az én ötletem volt. :) Én sima csokiba mártva is szoktam, kókuszosan, és teljesen csokiba mártottan is finom.

A hideg tésztát kicsomagoljuk, és nagyjából 20 g-os gombócokat (egyenlő nagyságú, pingpong-labdánál valamivel kisebb darabokat) csipkedünk belőle. A két tenyerünk között kicsit meghengergetjük, majd az így kapott kígyót kifli alakúra pofozzuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a sütőt pedig 175 fokra előmelegítjük.
12-15 perc alatt meg is sül. Vigyázat, ne hagyjuk tovább bent, mert akkor nagyon kiszárad!

A még langyos kiflikre rászórjuk a porcukrot, amelyet gondosan elkeverünk egy fél vaníliarúd kikanalazott (késsel kivájt) belsejével. Nehéz lesz rendesen belegyúrni a vaníliát a porcukorba, de néhány perc alatt sikerülni fog, ne hagyjon el a remény.

Ugye, hogy milyen egyszerű? Gyors és isteni recept, amit sosem fog megunni a család!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...