Régi klasszikus, gyerekek és felnőttek közös kedvence a hókifli. Ehhez a recepthez szinte alig van valamire szükségünk, a tökéletes íz érdekében azonban fontos, hogy minden alapanyag friss legyen és minőségi.
Hozzávalók: 330 g finomliszt, 85 g porcukor, 250 g vaj, 120 g dió, a tetejére pedig nem kell más, csak 20 gramm porcukor és egy fél rúd vanília.
A lisztet elkeverjük a porcukorral, majd átszitáljuk. A diót összevágjuk, mozsárban megtörjük, majd hozzáborítjuk a lisztes keverékhez. Mi azt ajánljuk, hogy hagyd ki ebből a feladatból a darálót, egy-két nagyobb darab diótól csak jobb lesz a kis kiflik textúrája.
Mehet bele még egy csipet só, aztán a kockára vágott hideg vaj.
Innentől következhet a kézimunka: szépen morzsoljuk el a hozzávalókat, aztán gyúrjuk össze az egészet egy nagy tésztává. Az elkészült tésztát tekerjük folpackba, kicsit lapítsuk is ki, mert így gyorsabban hűl, aztán mehet fél órára pihenni a hűtőbe.
További hókiflireceptek:
A hideg tésztát kicsomagoljuk, és nagyjából 20 g-os gombócokat (egyenlő nagyságú, pingpong-labdánál valamivel kisebb darabokat) csipkedünk belőle. A két tenyerünk között kicsit meghengergetjük, majd az így kapott kígyót kifli alakúra pofozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a sütőt pedig 175 fokra előmelegítjük.
12-15 perc alatt meg is sül. Vigyázat, ne hagyjuk tovább bent, mert akkor nagyon kiszárad!
A még langyos kiflikre rászórjuk a porcukrot, amelyet gondosan elkeverünk egy fél vaníliarúd kikanalazott (késsel kivájt) belsejével. Nehéz lesz rendesen belegyúrni a vaníliát a porcukorba, de néhány perc alatt sikerülni fog, ne hagyjon el a remény.
Ugye, hogy milyen egyszerű? Gyors és isteni recept, amit sosem fog megunni a család!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket olvastad már?
Így készül szerintünk a legfinomabb házi forralt bor
Egy forró fűszeres ital a téli karácsonyi forgatagban: sokaknak ez jelenti a hamisítatlan karácsonyi életérzést, ünnepi hangulatot. Bár idén elmaradnak a karácsonyi vásárok, attól még nem kell lemondanunk a finom forralt borokról, puncsról és grogról, készítsük el őket otthon.
Szekeres DóraSzerintünk ez a tökéletes, sűrű pörköltszaft 5 titka
Ahány ház, annyi pörkölt, abban viszont általában nagy az egyetértés, mitől lesz az étel igazán szaftos és sűrű.
Nosalty