Így készül a legjobb lángos!

Évszaktól függetlenül imádjuk a lángost. Ha ismerünk egy jó lángosos helyet, nyert ügyünk van, akárcsak ha tudjuk, hogyan készítsünk otthon jó lángost!

Bár a lángos az egyik kedvenc strandos kajánk, a hűvösebb idő beköszöntével is szívesen elrágcsálunk egyet, sőt! Sokan egy-egy lángosos bódéra esküsznek, és esetleg nem is tudják, milyen jót lehet otthon is készíteni. És nem is túl bonyolult! A Konyhafőnökben Lőrincz György, a Bábel főszakácsa készített egy különleges, tojással töltött lángost - mi most a lángoskészítés alapjaival ismerkedünk!

Lusta lángos recept

Az alap lángoshoz nem kell más, csak élesztő, liszt, víz és só. A legtöbb strandos is így készül, de ha már elég jók vagyunk az alaptésztában, próbálkozhatunk a kefires, tejfölös, burgonyás, vagy éppen töltött lángossal.

  • A lisztet szitáljuk át! Lehetőleg ne a hideg kamrából vegyük elő. Az átszitált, szobahőmérsékletű liszt könnyebben megkel, és könnyebben lesz hólyagos.
  • Meleg, és nem huzatos helyen kell keleszteni, erre nagyon ügyeljünk!
  • Kétszer kell keleszteni, de óvatosan bánjunk a tésztával. Az első kelesztés után kisebb darabokat szakítunk belőle - ha túlgyurmázzuk, összeesik a tészta.
  • Sütés előtt olajos felületen, olajos kézzel nyújtsuk ki!
  • Bő olajban, nagy lábosban süssük ki a lángost, mert ha kevés olajat használunk, a lángos nem tud "lebegni",nem sül át minden oldalról hamar, és nagyon olajos lesz.
  • Az olaj legyen forró, különben a tészta megszívja magát.
  • Pár percig süssük, a kész lángosokat pedig ne egymásra tegyük, hanem állítva csöpögtessük le, különben a forró lángosokból kiáramló hő összeszottyasztja a lángosokat, amik így nem lesznek ropogósak.

Ezeket olvastad már?

Tudj meg többet a Konyhafőnök 3. évadásról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...