Így készül a japán, bundázott juharfalevél - nézd ezt a tradicionális szépséget!

Csodálatos hagyomány egy csodálatos videón, egy tündéri japán hölgy főszereplésével - nézzétek, hogy készül a tempurált juharfalevél.

Úgy tűnik, mindenhol szeretik a bundázott (csúnyább szóval: rántott), bő olajban sült ételeket. Japánban, ezen belül is az osakai Minoh városában viszont nem mást, mint a juharfalevelet tempurálják, azaz bundázzák - külön érdekesség, hogy ez a hagyomány egészen az 1300-as évekig nyúlik vissza, és elvileg csak erre a városra jellemző.

Sülnek a szépségek

A különleges finomságot Setsuko Hisakuni mutatja be nekünk, aki 50 éve készít tempurált juharfalevelet. Elmeséli, hogy csakis a sárga levelet gyűjtik az erdőben, a bordót nem, mert a sárgának finomabb az erezettsége.

Mi is az a tempura?

Jeges vízből, lisztből és tojásból álló, nagyon laza, levegős, sörtésztaszerű, ropogós panírfajta, főleg a japán konyhában ismert. Sosem tocsog az olajban.

Miután összegyűjtötték a földre hullott faleveleket, egy évig (!) sóban tárolják őket. Azután levágják a szárakat, lerázzák a felesleges sót, beleforgatják a cukorral épphogy csak megédesített tempurába, majd olajban kisütik.

NÉZZÉTEK A VIDEÓT:

Csakis tökéletes állapotú leveleket használnak, mindent kézzel, egyenként válogatnak - ez, bár sok időbe telik, megéri. Setsuko boltja 80 éve áll az emberek szolgálatában, és minden odalátogató elégedetten távozik. Nem csodáljuk.

És ezt láttad az ízHUSZÁR magazinon?

Az amerikai testvérpár péksége csúcsra járatja a perecelést

via

címlapfotó

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...