Így készül Gordon Ramsay szerint a tökéletes hamburger – Fogadd meg a tanácsait, és készítsd el te is!

Hogyan fűszerezzük a hamburgerhúst, meddig kell sütni, és mitől lesz pikáns a burger? Ha követed Gordon Ramsay tanácsait, te is zaftos és ízletes burgert készíthetsz.  

Gordon Ramsey a Good Morning America egyik videójában osztotta meg, mi kell a tökéletes hamburgerhez. A séfnek külön burgerétterme van Las Vegasban, de ha megfogadod a tanácsait, nem kell odáig menned egy jó hamburgerért.

Csak jó minőségű alapanyagokat használj

Jó alapanyag nélkül nincs ízletes étel, és ez alól a hamburger sem kivétel: minőségi hús és friss alapanyagok nélkül még jól fűszerezve sem lesz ízletes a burgered. A séf a hamburgerhúst már előző nap összeállítja: a húspogácsákat kizárólag kiváló minőségű marhahúsból és friss tojásból készíti, són és borson kívül pedig más fűszert nem használ.

Hagyj időt a húsnak!

Ramsay 1 éjszakára állni hagyja a húst, hogy jól összeérjenek az ízek. A hűtőből jóval a sütés előtt kiveszi, hogy a hús ne hidegen kerüljön a grillrácsra. A húspogácsákat helyezd a grillrács legforróbb pontjára, és a lehető legritkábban forgasd csak meg őket: 3,5-4 percig süsd oldalanként. Azért hogy a hús és a zsemle ne száradjon ki, kend meg vajjal mindkettőt.

Tegyél bele grillezett hagymát és fűszeres szószokat is!

A harmadik trükk a grillezett hagyma: nyers hagyma helyett grillezettet tesz a hamburgerbe. A grillen megpirított hagyma sokkal finomabb, és kevésbé savas, mint a nyers. Sütés közben is igyekezz egyben tartani a szeleteket! Ha igaz gourmet vagy, gazdagítsd a hamburgert lilahagymalekvárral, baconnel vagy marinált lazacfilével és római köményes chiliszósszal is. A lényeg, hogy a hamburger minden alkotóelemét készítsd előre a kezed alá, hogy még melegében fogyaszthasd a zaftos burgert.

Tálald melegen

A legutolsó tipp a tálalással kapcsolatos: amint megsült a hús, azonnal tedd a félbevágott buciba, és készítsd el a hamburgert. Fektesd a húsra a sajtszeleteket, a grillezett hagymát, a salátát, a paradicsomot, és ne spórolj a szósszal sem.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Csinos kis készülék, ami mindennapos segítség lehet a laktózérzékenyeknek

Forrás:Independent

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!