Így készül a FoodTruck Show díjnyertes mangalicaburgere

Megvan a recept! Így készül a FoodTruck Show-nyertes mangalicaburgere, érdemes kipróbálnotok otthon is!

A X. Food Truck Show a magyaros ételek bűvöletében jött létre, kiemelt figyelmet fordítva a mangalicahúsra. Idén a NoSalty szakmai díját a BazsaLicom Foodtruck nyerte el a Malacpofás Pogiburgerével. A burger megálmodója, Bocskai Balázs pedig felfedte az eddig titkos receptet.

Hozzávalók 5 darab burgerhez:

Konfitált malacpofa:

  • 10 db malacpofa
  • 1 kg kacsazsír
  • 1 kg mangalicazsír
  • 2 db sárgarépa
  • 2 dbfehérrépa
  • fél fej zeller
  • fél fej karalábé
  • 2 fej fokhagyma
  • 3 fej hagyma
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 csokor rozmaring
  • ízlés szerint só, bors, paprika

Lecsó:

  • 15 dkg húsos, füstölt szalonna
  • 3 fej hagyma
  • 5 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • fél szál gyulai kolbász
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, fűszerpaprika

Egyéb:

  • 10 dkg Tekeres Völgyi Rusztik sajt
  • 5 db kovászos uborka
  • 5 db óriás sajtos pogácsa

Receptajánló:

Hamburger Jamie Olivertől

Íme, a mi hamburgerünk! Nekünk bejött, ahogy Jamie Oliver készíti. Lehet, hogy nem teljesen originális, de nagyon finom!  Az eredeti recept leírása Jamie Főzőiskolája c. könyvében ...

Big Mac szendvics házilag

A világ leghíresebb hamburgerének házi változata...vigyázzatok vele, mert egy szendvics kétszer annyira laktat, mint az éttermi verzió...

Elkészítés:

  1. A konfitált malacpofát sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük.
  2. Megpucoljuk a gyökeres zöldségeket, és a zsírt a malacpofa mellé tesszük a tepsibe. Ezt 110 fokon 5 órán át sütjük.
  3. A lecsóhoz a szalonnát apróra vágjuk, kiterítjük és lepirítjuk. A vörös hagymával ugyanígy teszünk.
  4. A paprikát és paradicsomot felkockázzuk.
  5. Hozzáadjuk a paprikát, kevergetve pirítjuk.
  6. Amikor a paprika összerogyott, hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymával is ízesítjük.
  7. A végén belefőzzük az apróra vágott gyulai kolbászt.
  8. A pogácsákat lapjával kettévágjuk, és a vágási felületet zsíron megpirítjuk.
  9. A pogácsa alsó részébe tesszük a kovászos uborkát, rá a konfitált malacpofát, majd a lecsót. Erre tesszük rá a sajtot és a pogácsa tetejét.

A BazsaLicom Foodtruck-kal legközelebb az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron találkozhat a közönség, amelyet 2019. szeptember 26-29 között rendeznek meg.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...