Így készítsd a nem hímes tojást!

Ha nem akarsz kicsúszni az időből, lassan neki kellene állnod a tojásfestésnek. Vagy ha annak még nem is, legalább találd ki a technikát, amit alkalmazol majd. Segítünk!

A napokban lázasan keresgéltük a legszuperebb technikákat. Van közöttük olyan, amit a totál ügyetleneknek is el tudnak készíteni, van olyan, amit főleg a romantikus lelkek fognak kedvelni, és van olyan is, amit imádni fognak a „disco királyok”! De ne is szaporítsuk a szót feleslegesen, jöjjön három szuper technika - ami tojással történhet!

Dekupázs

Ezt az eljárást - amit amúgy szalvéta technikának is neveznek - talán be sem kell mutatnunk a tapasztaltabb háziasszonyoknak. A lényege, hogy a kiválasztott szalvétát vagy papírmintákat egy speciális ragasztónak köszönhetően bármilyen felületre felvihetjük - még tojásra is!

Rajzszög

Nem egy nagy durranás, de valahogy mégis egyedi, meglehetősen dekoratív, illetve meghökkentő filléres módszer. A tojásokat csak meg kell főznünk – ha akarjuk, színezhetjük, ha nem, nem – aztán már csak bele kell szúrnunk az apró szegecseket. Azért csak óvatosan! Hát nem szuper?

Filc

Ennél tényleg nincs egyszerűbb megoldás, de ettől még nem kevésbé mutatós, mint bonyolultabb társai. Válasszatok valami izgalmas színű filcet, aztán jöhetnek az irkák és a firkák, na meg pár kedves szó!

Ti hogyan festitek/dekoráljátok idén a tojásokat?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...