Lufiból vázát? Miért is ne! Na jó, nemcsak a lufi kell hozzá, hanem pár megmaradt sörösüveg is, de irtó jól mutat, nézzétek!
Ha van nálatok otthon olyan palack, ami amúgy is csak a kidobásra várna, mutatunk inkább pár egyszerű ötletet, hogyan kaphatnak új funkciót és csinos külsőt!
A váza elkészítésének hozzávalói
Ha szeretsz saját kezűleg készíteni ezt-azt, és épp vázahiány van otthon, ez a cikk neked szól!Szerezz be sprayfestéket és egy kis celluxot, na meg szánj rá 10 percet, és elkészítheted az alábbi vázák egyikét!
Váza variációk
Mire ügyeljünk mielőtt belekezdenénk?
szabadítsuk meg az üvegeket a matricáktól és egyéb szennyeződésektől
sprayfestékhasználatakor használjunk megfelelő védőfelszerelést (maszk, kesztyű)
tartsuk be a festék használati útmutatóján lévő előírásokatés a száradási időt
Elkészítés
Ha leszedtük a matricákat az üvegről, de ragasztós maradt, körömlakklemosóval és szivaccsal könnyedén megszabadulhatunk tőle. Érdemes egy kis ecetes vízzel is átmosni az üveget, hogy ne maradjanak rajta ujjlenyomatok/zsírfoltok, mert emiatt nem megfelelően tapad majd rá a festék, és foltos lehet a végeredmény. Ha ezzel is megvagyunk, szárítsuk meg a palackot!
Mi króm hatású festékspray-t használtuk a festéshez. Ha 20-30 cm-ről fújjuk a felületet, szép egyenletes fedést ad neki. Ha túl közelről, foltos lehet a végeredmény, mert ilyenkor sokszor felhabzik a festék, de ez nem feltétlenül hátrány, mert ettől csak rusztikus lesz a végeredmény. Ad neki egy kis patinát.
Rusztikus festés
Festési technikák
Az üvegeket lefesthetjük teljesen – ilyenkor érdemes az üveg száját belülről is lefújni!
Festhetjük átmenetesre, ilyenkor tartsuk egyre távolabb a szórófejet a felülettől fújás közben.
És festhetjük úgy is, hogy előtte kimaszkolunk rajta egy felületet ragasztószalaggal. Ilyenkor érdemes nem sokkal a festés után leszedni a szalagot, míg nem száradt meg teljesen, hogy nehogy magával rántsa a festéket.
A ragasztószalag eltávolítása
Persze még számtalan módja van a festésnek, de mi most ezeket próbáltuk ki. Sőt, készítettünk egy bónusz darabot is! Ehhez egy nagyobb szájú üveget választottunk, majd belehelyeztünk egy lufit, amit megtöltöttünk vízzel.
Lufiváza
Ennél a variációnál ügyeljünk arra, hogy ne túl strapabíró és erős falú lufit válasszunk, mert azt nem fogjuk tudni megtölteni vízzel. Sajnos ez számunkra is csak utólag derült ki, habár így is működik, de a végeredmény sokkal szebb lesz, ha teljesen szétfeszíti a lufit a víz.
Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...
Sütés nélküli nagyon finom kis desszert, és még nem is kerül sokba sem. Csak gondoltam egyet, mit is kéne készíteni, mivel kókuszreszelék mindig van idehaza......hát ezt találtam ki ...
A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...
A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Logikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Legyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
A karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...