Így készíts otthon elképesztően finom SÜLT GESZTENYÉT!

A sült szelídgesztenye igazi téli finomság, az utcán kapható meleg nassolnivalóért azonban már igencsak magas összeget kérnek el az árusok. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el otthon is ezt a ropogós csemegét.

A hideg idő beköszöntével egyre több frekventált helyen jelennek meg a sültgesztenye-árusok, akik jó esetben meleg, enyhén ropogós csemegét kínálnak az utcán. Bár régen a sült gesztenye nem számított drágának, ma már egész borsos összeget kérnek el egy frissen készült kis csomagért, az ember pedig okkal gondolkodhat el rajta, nem éri-e meg jobban, ha saját maga, piacon vásárolt nagyobb mennyiségből készíti el ezt a téli finomságot. Ha te is kipróbálnád a házi sült gesztenyét, jó helyen jársz, mutatjuk, szerintünk hogyan érdemes elkészíteni!

Forrás: Getty Images

Vegyél elő egy tepsit, és tegyél az aljára egy sütőpapírt. Nagyjából annyi gesztenyét készíts elő, amennyi szellősen elfér a tepsiben, a lényeg, hogy a gesztenyék ne álljanak halomban, egymás hegyén-hátán.

A gesztenyéket egy nagy tál vízben áztasd 20 percet. Ezután öntsd le a vizet, és egy kisebb késsel vagdosd be mindegyiket, amilyen mélyen csak lehet. Így könnyen látni fogod, melyik gesztenye nem jó már.

A sütőt melegítsd fel 200°C-ra, a tepsi tartalmát pedig süsd 25-30 percig. A ropogós héj ezután könnyen eltávolítható lesz, egy kis fújás után máris lakmározhatsz a finom, házi sült gesztenyédből.

Túl sok gesztenye maradt?

Gesztenyeleves

Ezt a jópofa levest elég gyakran készíti a családom Karácsonyra is, de most egyszerűen csak egy melengető ételre vágytam. Jópofa, mert mintha gesztenyepürét ennénk, sósan. Annyira jó, ...

Szerencsére gesztenyéből még rengeteg finom ételt lehet készíteni, a karácsonyi időszakra pedig már most lehet gyakorolni egy finom levessel vagy töltött hússal.

Próbáld ki te is a házi sült gesztenyét, hiszen nemcsak olcsóbb megoldás otthon sütni, de nagyon jó hangulatot teremt egy szürke, hideg délutánon, ráadásul elképesztően finom ételeket készíthetsz a maradékból!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...