Így készíts könnyen mennyei répatortát

Répatortát az év bármelyik napján készíthetünk, télen azonban különösen jólesik a finom sütemény, nem is beszélve arról, milyen könnyű elkészíteni.

A répatortát számos ok miatt szeretjük, hiszen nemcsak nagyon finom, ízletes és puha süteményről van szó, de játszi könnyedséggel elkészíthető, ráadásul még a pénztárcánk sem roskad össze tőle, nem úgy, mint egy komolyabb torta büdzséjétől. Sütheted tepsiben is, ha viszont ránk hallgatsz, érdemes tortaformában elkészíteni, mert a végeredmény ilyen gyönyörű lehet!

Amire szükséged lesz a tésztához:

320 g finomliszt, 160 g barna cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál gyömbérpor, 1.5 dl olívaolaj, 1 dl narancslé, 1 dl rizstej, 2 közepes db sárgarépa (180 g), 100 g diákcsemege

A mázhoz készíts elő 80 gramm cukor, egy evőkanál citromlevet és nagyjából 5 evőkanálnyi tökmagot.

A sütőt melegítsük elő 170 °C-ra. Először a száraz alapanyagokat keverjük össze egy tálban, adjuk hozzá a nedveseket, majd a reszelt répát, és a legvégén forgassuk hozzá a diákcsemegét. A tésztának jó sűrű állagúnak kell lennie, ne nagyon folyjon.

Sütőpapírral kibélelt tortaformába (20 cm átmerőjű) öntsük bele a masszát (olajozott és lisztezett formával is működik a dolog.)
170°C-on 45-50 percig sütjük, de kb. 35 perc után, ha már pirul a teteje, takarjuk le alufóliával. Ha kész, tűpróbával ellenőrizhetjük. Vegyük ki a formából, és letakarva hagyjuk teljesen kihűlni.

A mázat érdemes még a tálalás előtt legalább fél órával elkészíteni, hogy legyen ideje majd rádermedni a kihűlt (!) tortára. A citromleves keverjük ki jó alaposan a porcukorral. Ha jól csináljuk, egy nagyon sűrű, fehér masszát fogunk kapni, ami szinte alig folyik. Körbecsorgatjuk vele a torta tetejét és oldalát is, majd az egészet gazdagon megszórjuk pirított tökmaggal.

Ugye, milyen egyszerű? Hétvégi süteménynek tökéletes választás!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek