Így készíts jeges dinnyelimonádét!

Újra beköszöntött a nyár, mi pedig már azon morfondírozunk, milyen frissítővel tudjuk élvezhetőbbé tenni a melegebb napokat az irodában.

Mivel itt a dinnyeszezon és a limonádék időszaka is, így gondolkodás nélkül egy édes, mégis fanyar melonádé, azaz dinnyés limonádé után áhítozunk. Az elkészítésének több verziója is létezik: irodai körülmények között (ha nincs időd például saját cukorszirupot főzni) a görögdinnye mellett adhatsz hozzá bolti limonádét, citromos üdítőitalt vagy kész cukorszirupot is, de ha az egészség híve vagy, csináld inkább mézzel és nádcukorral. És a jeget se felejtsd el!

Hozzávalók személyenként:

1 nagyobb szelet görögdinnye1-2 teáskanál méz1 szál mentanéhány csepp citrom vagy lime

A dinnyehúst kimagozzuk, kockázzuk, majd turmixgépben levet készítünk belőle. Ha vizesebben szereted, adhatsz hozzá még szénsavas ásványvizet is, bár a turmixolás után teljesen ital állagú lesz magában is, bármiféle plusz folyadék hozzáadása nélkül. A gyümölcs ízétől függően mézzel vagy nádcukorral édesíthetjük, és pár csepp citromlevet vagy lime-ot csöpögtetünk bele. Töltsd kancsóba, adj hozzá jeget, mentát, majd hűtsd lefedve. Jéghidegen, mentalevelekkel díszítve tálaljuk - a látvány kedvéért a kész italba dobhatunk néhány kocka sárga- és görögdinnyét is.

Nézd meg, milyen gyorsan elkészül:

Ez is jól jöhet a melegben!

Hűtsd le magad egy nutellás shake-kel!

(via Popsugar)

Bazsalikomálom limonádé

Hmm....komálom, de komálom!:) Nagyon kellemes illat és ízélményt ad ez friss bazsalikommal és mentával ízesített limonádé. Azt vettem észre, hogy ahányszor kortyolok, szippantok egyet ...

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...