Így készíts házi gyúrt tésztát!

A házi tésztakészítéstől sokan félnek - pedig nincs ok rá! Megfelelő technikával bármelyik olasz mammát lefőzheted!

A Konyhafőnök mai adásában a feladat lasagne és ravioli készítése volt - kicsit átértelmezve, kicsit újragondolva, nem megszokott formában. De bármennyire is variáljuk át az olasz konyha két népszerű tésztaételét, egy dolgot mindenképpen meg kell hozzá tennünk - házi tésztát gyúrni. Ami sokak számára ijesztő, pedig tévhit, hogy csak tésztanyújtó géppel lehet nekiállni! Ha követed a tippjeinket, te is tökéletes házi tésztát tudsz majd gyúrni!

A körtés-kéksajtos ravioli receptjét itt találod

  • Igazán puha házi tésztához használjunk tojást: egy tojáshoz kb. 10 dkg liszt, egy pici víz és egy csipet só kell.
  • Ez az adag kb. egy emberre elég, így annyi tojással és annyiszor 10 dkg liszttel számoljunk, ahány személyre készítjük a tésztát.
  • Ha kevesebb tojást szeretnénk használni, egy tojás kb. 40 g vízzel helyettesíthető.
  • Jobb minőségű lesz a tésztánk, ha a sima BL55-ös liszt 30-40 százalékát rétesliszttel helyettesítjük.
  • A tésztát kézzel kezdjük összeállítani: a lisztet és a sót összeszitáljuk, kupacba halmozzuk, és egy kis mélyedést készítünk a közepébe.
  • Ebbe ütjük a tojásokat. Először villával elkeverjük, óvatosan, majd átváltunk a kezünkre, és ruganyos, puha tésztát gyúrunk belőle.
  • Ha megvagyunk, sodrófa segítségével nyújtsuk 1-1,5 mm vastagságúra.
  • Kör alakba nyújtsuk, a tésztalapot 90 fokban mindig elforgatva, így egyenletes marad a tészta.

Ezeket olvastad már?

  • Ha kész, hagyjuk egy kicsit szikkadni - ne túl sokáig, mert ha megszárad, törni fog, és nem lehet szépen, egyenletesen felvágni.
  • Vágjuk fel a kívánt formára.
  • Lobogósós vízben pár perc alatt főzzük készre. Figyelem - a friss házi tésztának pár perc elég!

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...