Így készíts fagyit csak banánból!

Nincs mese, a kánikulában a fagyinál nincs jobb hűsítő. A legjobb mégis az, hogy 5 perc alatt te is megcsinálhatod, mindenféle adalékanyag nélkül, 100%-os gyümölcstartalommal!

Próbáltad már az abszolút mágikus, egy összetevős banán fagylaltot? Ha nem, most itt az ideje! Íme egy videó, ami megmutatja, hogy készítheted el magad a nyár legőrültebb fagyiját, színtiszta banánból!

Merthogy ehhez a fagyihoz semmi másra nincs szükséged, mint banánra, a fagyasztódra és egy turmixgépre! A banánhéjtól megszabadított gyümölcsöt karikázd fel, majd tedd a fagyasztódba minimum 2 órára (de a legjobb, ha egy éjszakát ott pihenteted). A porhanyósra fagyott banánkarikákat ezután csak dobd bele a turmixgépedbe (vagy bármilyen aprítógépbe), és alaposan turmixold össze, amíg a krémesebb, fagyiállagát fel nem veszi! Ezután mar adagolhatod is a gombócokat a fagyis kelyhekbe, a tetejét pedig megszórhatod fahéjjal, kakaóporral, banánkarikákkal a tökéletesebb látványért, de úgyis a valódi gyümölcsíz fog igazán levenni a lábadról!

Ez is érdekelhet a nyári hőségben!

Hűtsd le magad egy házi nutellás shake-kel!

(via The Kitchn)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...