Így készíts emeletes sütitartót

Már régóta vágytunk ízHuszárral egy szépséges, régi, emeletes süteménytartóra. Nem estünk pánikba, hiszen ügyes kezekben és tányérban nincs hiány a NoSalty szerkesztőségében!

A vásárlással nem jártunk sikerrel - kerestük antik üzletekben, bolhapiacokon, mégsem találtunk sem olyat, amibe elsőre beleszerettünk volna, sem pedig olyat, amiért szívesen kifizettük volna az érte elkért busás összeget. Jöhetett a "B" terv:

Az emeletes sütitartó, és a hozzávalók

Egy pár nappal ezelőtt betévedtem egy antikoshoz a Fő utcában, ahol nagyon jó áron tudtam beszerezni gyönyörű régi tányérokat. Ajánlom mindenkinek, aki hasonló projekten töri a fejét! Egyébként az Ecseri piacon, vagy épp a nagymama szekrényében is fellelhetünk a célnak megfelelő tányérokat, tojástartót, csészéket vagy gyertyatartókat, amikből elkészíthetjük ezt a kis tárolót.

Mindenképp gazdaságosabban jövünk majd ki, ha saját kezűleg állunk neki, hiszen nincs is szükségünk túl sok hozzávalóra:

  • 3 különböző méretű tányér

  • 2 db csésze vagy tojástartó

  • Porcelánragasztó

Elkészítés

A legnagyobb átmérőjű tányér kerül legalulra. Erre jön majd a csésze fejjel lefelé. Mi Patex ragasztót vásároltunk az összeillesztéshez. De mielőtt nekiállnánk a ragasztásnak, mindenképp olvassuk el figyelmesen a használati útmutatót!

Ragasszuk a tányér közepére a csészét. Ha félünk, hogy nem sikerül pontosan középre illeszteni, akkor mérjük ki a pontos helyét vonalzóval – mi ezt a fázist kihagytuk. Ha a csésze már rajta van, jöhet is a következő tányér, majd a tojástartó. Ha minden egyes darabot összeillesztettünk, hagyjuk egy darabig száradni. Ha már stabilan áll, szervírozhatunk rajta apró sütiket, rágcsákat, de használhatjuk ékszertartónak is.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...