Így készíts emeletes sütitartót

Már régóta vágytunk ízHuszárral egy szépséges, régi, emeletes süteménytartóra. Nem estünk pánikba, hiszen ügyes kezekben és tányérban nincs hiány a NoSalty szerkesztőségében!

A vásárlással nem jártunk sikerrel - kerestük antik üzletekben, bolhapiacokon, mégsem találtunk sem olyat, amibe elsőre beleszerettünk volna, sem pedig olyat, amiért szívesen kifizettük volna az érte elkért busás összeget. Jöhetett a "B" terv:

Az emeletes sütitartó, és a hozzávalók

Egy pár nappal ezelőtt betévedtem egy antikoshoz a Fő utcában, ahol nagyon jó áron tudtam beszerezni gyönyörű régi tányérokat. Ajánlom mindenkinek, aki hasonló projekten töri a fejét! Egyébként az Ecseri piacon, vagy épp a nagymama szekrényében is fellelhetünk a célnak megfelelő tányérokat, tojástartót, csészéket vagy gyertyatartókat, amikből elkészíthetjük ezt a kis tárolót.

Mindenképp gazdaságosabban jövünk majd ki, ha saját kezűleg állunk neki, hiszen nincs is szükségünk túl sok hozzávalóra:

  • 3 különböző méretű tányér

  • 2 db csésze vagy tojástartó

  • Porcelánragasztó

Elkészítés

A legnagyobb átmérőjű tányér kerül legalulra. Erre jön majd a csésze fejjel lefelé. Mi Patex ragasztót vásároltunk az összeillesztéshez. De mielőtt nekiállnánk a ragasztásnak, mindenképp olvassuk el figyelmesen a használati útmutatót!

Ragasszuk a tányér közepére a csészét. Ha félünk, hogy nem sikerül pontosan középre illeszteni, akkor mérjük ki a pontos helyét vonalzóval – mi ezt a fázist kihagytuk. Ha a csésze már rajta van, jöhet is a következő tányér, majd a tojástartó. Ha minden egyes darabot összeillesztettünk, hagyjuk egy darabig száradni. Ha már stabilan áll, szervírozhatunk rajta apró sütiket, rágcsákat, de használhatjuk ékszertartónak is.

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!