Így készíthetsz otthon imádnivalóan szép és finom HABCSÓKOT

A régi karácsonyok egyik elrettentő eleme volt az émelyítően gejl, nagyon műanyag ízű habcsók. Az édesség finom változata otthon is elkészíthető, ráadásul nem is nehéz jót csinálni!

A habcsók az az édesség, amit még a gyerekek is kétkedéssel néznek és forgatnak kezeikben, a legtöbb bolti verzió ugyanis általában nagyon gejl, nagyon fura színű, és még fogtörően kemény is. Ez az édesség tökéletes dísz tud lenni a karácsonyfán, mi viszont most arra biztatunk, próbálj meg egy saját verziót készíteni, a házi habcsók ugyanis életre szóló élmény tud lenni.

Hozzávalók: 150 g tojásfehérje (kb. 5 db M-es tojás), 150 g cukor, 1 csipet só, 0.5 evőkanál étkezési keményítő, 2 evőkanál cukorgyöngy (díszítéshez), 3 csepp ételfesték

A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni. Mikor félig felverődött, folyamatos keverés mellett, apránként hozzáadagoljuk a cukrot, és addig verjük, míg a cukor elolvad. Végül hozzákeverjük a keményítőt is, és azzal is verjük még pár percig.
Amikor kész a hab, kettéválasztjuk, és az egyik felét megszínezzük. Óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a gél alapú, tetszőleges színű ételfestéket.

Óriás ünnepi habcsók

A múlt karácsonyok szellemeként kísért a műanyag, kemény és émelyítően gejl habcsókok szelleme. Úgy döntöttem, hogy egy saját recepttel támadok a régi, kellemetlen emlékek ellen, ...

Vaníliás habcsók

Tavaly karácsonyra szerettem volna habcsókot készíteni, olyat, amilyet régen a dédink is készített. Ez a tojás-porcukor arány vált be a legjobban. Azóta több kilót készítettem, és ...

Nyomkodjunk habzsákkal tetszés szerinti méretű és formájú halmokat a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ha nem akarjuk, hogy a papír csúszkáljon vagy sütés közben felpöndörödjön, nyomjunk a lemez mind a négy sarkába egy kevés habot, és erre helyezzük rá a sütőpapírt.
Előmelegített sütőben 80 fokon 2,5-3 órát szárítjuk. Vigyázzunk: ha a hőmérséklet 80 foknál magasabb, akkor a habcsókok megbarnulnak.

Miután elkészültek, hagyjuk kihűlni őket (pár perc). Légmentesen lezárt dobozban tárolhatjuk őket, így mikor szükség van rájuk, csak előveszünk pár szemet. Tehetjük díszítésként forró csokira, pohárkrémekre, tortákra vagy akár a karácsonyfára is, már ha nem fogy el idő előtt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...