- Egy nagyobb tálba szórj lisztet (a mennyiség attól kell függjön, hány emberre főzöl, egy személyre 4-5 púpozott evőkanál elég)
- Önts a liszthez egy kevés vizet, majd egy villával keverd össze a masszát
- Ha még nagyon ragadós a tészta állaga, kevés lisztet szórhatsz még, és már kész is a tészta!
- Ezután jöhet a nyújtás: ízlés szerint nyújtsuk a tésztát lisztezett konyhapulton vagy gyúródeszkán (szerintünk minél vékonyabb, annál jobb)
- Jöhet a vágás, Jamie receptje szerint nagyjából fél centiméteres csíkokra érdemes vágni a tésztát, majd forrásban lévő vízbe dobni, és néhány perc alatt kész is!
A friss tésztát nem kell sokáig főzni, hiszen már eleve puha, gyorsan megfő, a kész ételt pedig szabadon ízesíthetjük bármivel, ami szemnek és szájnak ingere, vagy egyszerűen ami megtalálható a hűtőben/konyhaszekrényben. Már csak abban kell reménykednünk, hogy lesz liszt a legközelebbi kisboltban...
Jamie új műsora ezen a héten debütál az angol Channel 4-on, reméljük még mi is sok praktikus és gyors receptet leshetünk el kedvenc angol szakácsunktól.
Ezeket olvastad már?
Fogadd meg ezt a 12 tippet, hogy könnyebb legyen az...
Aki szeretné elsajátítani, hogyan kell okosan és minden áldott nap otthon főzni, annak most elhoztunk néhány hasznos tippet.
Czvitkovits JuditNem maradunk húsvéti sonka nélkül, de lesz vele egy kis...
Természetesen idén is lesz a boltokban húsvéti sonka, a vásárlóknak viszont nagyobbra kell nyitni a pénztárcájukat ezért a húsáruért. Ha egyáltalán kimennek a boltba.
NosaltyEzért sütünk sütit egyre többen, a karanténban is – a...
Most, hogy amennyi időt csak lehet, otthon töltünk, nehéz nem a rohanó világ negatív híreire reagálni, a desszertkészítés viszont garantáltan kimozdíthat minket, új irányba.
Macsuga Viktória7 tipp, hogy ne őrüljünk meg a bizonytalanságtól és a...
Mindenki fél, az is, aki nem vallja be. Tippek a pszichiátertől, amik segíthetnek, hogy a bezártságot a körülményekhez képest jól viseljük.
Kesselvia Metro.co.uk