Így kerülheted el az edzőteremben a koronavírust

Egy ideje már újranyitottak az edzőtermek, de mire kell odafigyelni, ha nem akarjuk elkapni a koronavírust?

Elvileg az edzőtermekben is érvényesek a távolságtartási és higiéniás szabályok, az más kérdés, hogy ezeket mennyire tartatják és tartják be. Sokan ezért még mindig otthon edzenek, de így is egyre jobban megtelnek a fitnesstermek, így fontos, hogy betartsuk a szabályokat.

Amellett, hogy a cseppfertőzés veszélye egy ilyen teremben kifejezetten nagy, pláne, ha nem hordunk maszkot, az eszközök használata miatt a felületeken megtapadó vírus is leselkedhet ránk. Ha ezt el akarjuk kerülni, csak saját törölközővel végezzük a gyakorlatokat, azt viszont mindig minden eszközre tegyük rá. Hiába szabad egy gép, ha a mellette levő foglalt, és nincs meg a 2-3 méter távolság, inkább várjunk: edzés közben nagyobb levegőket veszünk, így könnyebb egymásig eljuttatni a a kórokozókat.

Az természetes volt, vagy legalábbis annak kellett volna lennie eddig is, hogy az eszközöket használat után mindig fertőtlenítjük, de erre most különösen oda kell figyelni. Legjobb, ha magunk gondoskodunk a biztonságról, és használat előtt is áttöröljük azokat a felületeteket, melyekhez hozzáérünk.

Az edzőteremben, mivel izzadunk, nehéz megállni, hogy ne fogdossuk az arcunkat. Ennek a késztetésnek, mely valójában a felületekről történő fertőződés okozója, úgy tudunk ellenállni, ha maszkot hordunk. Ez esetben a vékony papírmaszk az ideális, mert ugyan a vírust nem szűri ki, de tudatosítja, hogy ha hozzá akarunk érni az arcunkhoz. A szűrős maszkokban nem igazán lehet edzeni, hiszen néhány óra használat után még az egészségügyben dolgozó emberek is fejfájást kapnak tőle, mert valamivel azért kevesebb oxigénhez jutunk bennük, ez pedig a sportnál kontraproduktív.

A legfontosabb szabály, amit be kell tartani, az, hogy nem megyünk sportolni, ha egy kicsit is gyanús, hogy nem vagyunk teljesen egészségesek. A koronavírus sajnos már a tünetek megjelenése előtt fertőz, így nem lehet nullára csökkenteni a kockázatot az edzőteremben, de legalább a minimumot tegyük meg.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...