Így kell tésztát főzni Gordon Ramsay szerint!

Ha eddig hezitáltál, hogy kell tésztát főzni, hiába hallottál már mindenfélét a témában, most megnyugodhatsz. Gordon tudja. És meg is mondja.

Mondjatok valakit, aki nemet mond egy paradicsomos spagettire. Az viszont - főleg, ha tényleg követjük az olasz virtust - rettentő fontos, hogy tökéletesre főzzük, azaz al dentére. Amikor épphogy egy picit kemény a fogaink alatt a legközepe. De nem ropogós (crunchy), ahogy Gordon is kiköti. A végeredmény magáért beszél.

1. RENGETEG víz egy tényleg nagy lábosban - hogy legyen helye a tésztának, és mindenütt átfőjön rendesen. Litert nem mond, de láthatjuk az arányokat. Többszöröse a víz tésztának.

2. Ízesítés - létfontosságú szerinte. Só és olívaolaj a vízbe, hogy ne tapadjanak össze a tészták. (Ezen sokan vitatkoznak, Gordonnak én mondjuk elhiszem.)

Martha Stewart tésztája sem rossz!

Ez talán a világ legjobb tésztája?

3. Nagy lángon forraljuk fel a vizet - lobogjon.

4. A spagettinél picit vékonyabb ún. "angel" tésztát használ, de spagettivel is stimmelnek a szabályok. Belerakja a két főre valót egy marokban, törés nélkül a vízbe, és ahogy picit megpuhul a vége, finoman elcsavarja oldalra, és belefekteti a vízbe.

5. Újra felforralja, és ajánlja, hogy stoppert is állítsunk be, ha rosszak vagyunk időzítésben. Kb. 7-8 perc alatt megfőzi, de a tuti, ha kóstolunk. Al dente legyen, azaz még feszes, picit kemény fogásra, és nem puha/szétfőtt, és ugyanezt hozza harapásnál is legbelül (de nem ropogós!!!)

6.Leszűri, 1 ek. olívaolaj rá és só+frissen őrölt bors. És KÉSZ!

Én imádom, ahogy magyaráz, nem tudom megkérdőjelezni, kövezzetek meg.

A tészta édes is lehet!

Tejfölös-túrós metélt

Ha meggyel készítjük, a lecsöpögtetett meggyet még a tojáshab előtt belekavarjuk, hogy ne törjön össze a hab. Én személy szerint meggyel jobban szeretem, de készítettem rétegelve: ...

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...