Így írj bevásárlólistát okosan - segítünk benne

Ahány ház, annyi szokás. Ez a mondás a bevásárlólisták készítésére is igaz. Itt az ideje, hogy rátalálj a számodra legmegfelelőbb módszerre. Nálad melyik vált be a 4 közül?

1. Hűtő módszer

Tegyél egy darab papírt mágnessel a hűtőre, és mindig írd fel rá, mi az, ami éppen elfogyott. Ezzel a praktikával egészen biztosan nem felejtesz el semmi fontosat feljegyezni, hiszen az a szabály, hogy rögtön fel kell írni a listára, amiből kifogytál.

2. Állandó heti lista

Készíts egy listát azokról a hozzávalókról, amiket az eddigi tapasztalataid szerint hetene meg szoktál venni. Pipáld a listán, hogy mit használsz el ezek közül, így egyből láthatod is azokat, amiket pótolni szükséges.

3. Kategorizált lista

Bevásárlólistádat igazíts az élelmiszerbolt elrendezése szerint: kerüljenek előre azok a dolgok, amiket elsőként találhatsz meg a boltba belépve, és haladj aszerint a listával, hogy miket szoktál a kassza felé közelítve a kosaradba tenni.

4. Térkép módszer

Aki vizuális típus, gyakran aszerint emlékszik bizonyos élelmiszerekre, hogy azt melyik szegletben találja meg a boltban. Rajzold le egy nagyobb papírra a bolt alaprajzát és jelöld térképszerűen az adott élelmiszereket ezen. Ha ezt a módszert követed, olyan lesz a bevásárlás, mint egy kincskeresés.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...