Így időzítsd okosan a karácsonyi édességek sütését

Ha szeretnéd, hogy minden finomság időben elkészüljön az ünnepi asztalra, jobb, ha nem Szenteste előtt veted bele magad a süti sütésbe. Segítünk, hogyan oszd be az idődet!

Nem, azt sajnos nem állítjuk, hogy tudunk megoldást kínálni az ünnepek előtti konyhába költözésre. Az ott töltött időt viszont segítünk csökkenteni...na meg az idegbajt is. A legtöbben ott követjük el a hibát, hogy mindent meg akarunk sütni, és még akkor is nekiállunk, ha tudjuk, hogy már december 22-e, este 10 óra van. Aztán még egy kis ajándékértis el kéne szaladni, ki kéne takarítani, és a krumplisaláta sincs még kész. A karácsonyi menüt ugyan nem nagyon tudjuk előre elkészíteni, de sütifronton nagyot lendíthetünk az ügyön, ha fokozatosan készülünk fel.

via GIPHY

December eleje

December első két hétvégéjén elkészíthetjük a mézeskalácsokat. Akár enni szeretnénk, akár dísznek, iskolai sütivásárba vagy kollégáknak ajándékba, nyugodtan süssük meg Mikulás táján az egész adagot. A mézeskalácsnak ugyanis kifejezetten jót tesz, ha áll egy kicsit, fémdobozokba téve pedig van ideje jól bepuhulni. Így aztán egy gonddal kevesebb!

Omlós mézeskalács

Tavaly karácsonyra kaptam ezt a receptet, mégpedig rendhagyó formában! Egy nagy dobozban rejtőzött a kézzel írott recept, minden hozzávaló gondosan kimérve kis üvegekben, mézeskalács ...

Mézeskalács keksz

Nem az én remegős kezemnek találták ki az aprólékos mézeskalács készítést, na meg már untam is sokadjára megcsinálni ugyanazt a receptet, így inkább a gyönyörű keksz pecsétekkel ...

December közepe

Két héttel karácsony előtt jöhet a többi aprósüti. Családonként változik, hogy ez linzer, isler vagy valamilyen más ünnepi finomság. Ezek a sütik általában jól bírják dobozban – így aztán el lehet őket készíteni jó előre. Nem beszélve arról, hogy december közepe táján már mindenki vágyik az ünnepi ízekre, és jólesik egy pár szem karácsonyi előleg. Egy dologra vigyázzunk – dugjuk el jól a dobozokat, mert kezdhetjük az egészet az elejétől pár nappal szenteste előtt...

Fűszeres linzer házi szilvalekvárral

Amikor áprilisban Kata barátnőm esküvőjére 300 ilyen linzert kellett legyártanom, megfogadtam, hogy nem sütök idén több linzert. De aztán a korai sötétedés, és az idei első adag ...

Karácsony előtt pár nappal

A soklapos sütik ideje. Nekik nincs szükségük egy hetes pihentetésre, nehogy a bennük lévő lekvár vagy krém erjedésnek induljon, de pár nap állás mindenképpen jót tesz nekik hideg helyen. Ha zserbót, flódnit, mézes krémest akarunk tenni az ünnepi asztalra, a karácsony előtti hétvégén bőven megcsinálhatjuk őket! Karácsony előtt két nappal a bejgli is elkészülhet, semmi baja nem lesz, és ezekben a napokban a gyümölcskenyerek és stollenek is kibírják azt a pár napot, amíg fel nem vágjuk őket. Ha a tiramisut szeretitek, azt elég a fogyasztás előtti nap elkészíteni, hogy egy éjszakát hűtőben pihenhessen.

Tökéletes zserbó

A zserbó nem egy egyszerű műfaj - sok lépésből áll, és ha csak egy is félremegy, akkor vagy kiszárad, vagy nem sül át, és így tovább. Ha ezzel a recepttel próbálkoztok, biztosan jól ...

Kerek flódni pite

Igazi minden jóval megpakolt különlegesség, amit az év bármelyik szakaszában elkészíthetünk, de valahogy karácsonykor a legjobb - legalábbis számomra. :)

Karácsony reggelén

Ilyenkorra maradhat a reggeli frisskalács vagy az esti desszert, ha az frissen jó. De ha tehetjük, állítsuk össze úgy a menüt, hogy ilyenkorra már tényleg csak a fa díszítése vagy az ajándékok becsomagolása maradjon!

Kalácsfelfújt muffinformában

Aranyos és szuper finom kalácsfelfújt receptet hoztunk Nektek, ezúttal narancslekvárral és pekándióval turbózva, muffinformában elkészítve. Ideális desszertnek, de akár uzsonnára is ...

Diós és mákos csavart kalács

A kalács elkészítése több munkát igényel, mint egy egyszerű, csavart kalácsé, de megéri a befektetést, amikor csillogó szemekkel majszolják az elkészített finomságot.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...