Így hosszabbíthatod meg a vágott virágok életét

Neked is csak az az egyetlen gondod a vágott virágokkal, hogy nem tart sokáig frissességünk? Íme néhány egyszerű tipp, hogy ne hervadjanak el vágott virágaid!

A vágott virágok szépségükkel és színkavalkádjukkal pillanatok alatt feldobják az étkezőt vagy a konyhát. Egyetlen hátrányuk, hogy sajnos nagyon hamar elhervadnak, de egy egyszerű trükkel tovább élvezheted őket. Nem kell mást tenned, csak adj egy pár darab jégkockát a virágok vizéhez!

A jeges víz megakadályozza a virágot hervasztó baktériumok növekedését.

Egy próbát megér, ebben a nagy melegben biztos akad a mélyhűtőben jégkocka is!

TIPP:

Ha otthon, a kertből szeretnél vágott virágot a vázádba, akkor reggel vagy este vágd le, ez a két napszak a legideálisabb.

Mi segíthet még?

  • Érdemes egy kicsit lecsípni a virágok szárából, illetve a vízben álló részről a levelet is célszerű leszedni, ez ugyanis hamar elrothad.
  • A virág vizét tartsd frissen, de segíthet, ha egy csipet sót, cukrot, vagy néhány csepp citromlevet is teszel a vízhez! A rózsák és dáliák kifejezetten szeretik a sós vizet!

TIPP

Ha allergiás vagy, fújd be kevés hajlakkal a növényt, hogy kevésbé szálljon a levegőben a virágpor.

Ez is érdekelhet:

{ KDKEP = 272930, kép_útvonal }{ KDKEP = 273009, kép_útvonal }
{ KDKEP = 271884, kép_útvonal }
{ KDKEP = 272736, kép_útvonal }

via

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...