Így hazudnak nekünk az ínycsiklandozó kajafotók

Mind tudjuk, a gyorsétteremben megvásárolt hamburgerek sosem úgy néznek ki, mint a hirdetőplakáton, arról viszont, hogy ezek a fotók miért olyan szépek, már alig szól a fáma. 

Pedig ezeknek az ételeknek a lefotózása, a képek megkomponálása nem kis időt, energiát és kreativitást igényelnek, nem is beszélve arról, hogy első lépésként minden fogást meg kell főzni vagy sütni, ami több órás munkát jelent a készítő számára.

Az egyes fotók azonban könnyen átverhetik a szemet, egy szép, nyúlós sajtos pizza ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy valóban sajtból készül, és a hamburger sem feltétlenül azért olyan nagy és szép, mert telepakolták zöldségekkel és hússal. Az alábbi videó most sorra veszi, hogyan és mivel csalják el a tökéletes kajafotókat.

  • Jegyezzük fel, a pizzánk sosem lesz olyan szép és nyúlós, mint ezen a videón, ha nem szögezzük és kenünk egy kis folyékony ragasztós sajtot a pizzaszelet oldalaira.
  • A valóságban egy kicsit grízes, fotón vagy videón viszont nagyon jól mutat a lávasüti akkor, ha csoki helyett egy kakaóporból, ragasztóból és folyékony keményítőből gyúrt golyót helyezünk a folyékony csoki helyére.
  • Ha fekete kávét akarunk szépen fotózni, érdemes a koffeines ital helyett szójaszószt használni (szebben csillog), a "friss kávé" habja pedig tartósabb marad, ha szappanból van kikeverve.
  • A rúzzsal lekent zöldes epret és más gyümölcsöket hajlakkal fújnak le a reklámfotókon, hogy így még csillogóbbnak és frissebbnek tűnjenek.
  • Ha SOS szükségünk van egy kis sült csirkére vagy pulykára, egy kis zsebsárkánnyal égessük meg a zsírosabb részeket (így lesz rajta egy kis természetes pirulás), majd egy kevés cipőpasztával és mártással kenjük le egyenletesen a húst. Igazi ínyencség, nem igaz?
  • A fagylalt is sokkal szebben mutat, ha nem olvad. Egy adag krumplipürét kell csak barna ételfestékkel elkeverni, ezután pedig színezett folyékony ragasztóval lekenni a fagylalt tetejét és oldalát, hogy a hatás még olvadósabb és persze gusztusosabb legyen. A videó utolsó másodperceiben egy epres fagyit láthatunk, amely kukoricaszirupól, zsiradékból és persze ételszínezékből tevődik össze.
  • Gyönyörűen habzik a pezsgő a fotón is, ha akkor kapjuk lencsevégre, amikor egy fél pezsgőtabletta még buborékosabbá teszi az italt.
  • Egy nagy adag juharszirupos palacsinta sokkal szebben fényképezhető, ha az étel szélére impregnáló sprayt fújunk, a juharszirup így nem folyik keresztül az egész ételen, hanem szépen lepereg a befújt felületen. Juharszirup helyett használhatunk motorolajat is, a palacsinták között pedig nagyobb helyet tudunk hagyni akkor, ha két szelet közé egy kis darab kartonpapírt teszünk.
  • A kakaóscsiga "cukormáza" szebb és fehérebb, ha folyékony ragasztóból készül (Amerikában a legtöbb helyen ilyen fehér ragasztót árulnak és használnak)
  • A már jól ismert hamburgerekbe fogpiszkálóval szúrják bele a salátát, sminkes szivaccsal emelik meg a buci tetejét, és olajjal kenik meg a húspogácsát, hogy az még szaftosabbnak és frissebbnek tűnjön.
  • A legszebb zabpelyhes és kukoricapelyhes tálakban egy csepp tej sincsen, csak egy nagy adag zselére öntenek némi ragasztót, majd ízlésesen elhelyezik a tejszerű felületen a müzlit és persze a gyümölcsöket is.
  • A sör habja gyorsan eltűnik, kivéve akkor, ha a pohár aljára egy kis mosogatószert nyomunk.

Így már rögtön nem tűnik akkora élménynek kipróbálni egy ilyen gyönyörűen előkészített, vegyszeres anyagokkal telerakott ételt, ugye?

EZ IS ÉRDEKES:

Ezeket olvastad már?

via facebook

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!