Pedig ezeknek az ételeknek a lefotózása, a képek megkomponálása nem kis időt, energiát és kreativitást igényelnek, nem is beszélve arról, hogy első lépésként minden fogást meg kell főzni vagy sütni, ami több órás munkát jelent a készítő számára.
Az egyes fotók azonban könnyen átverhetik a szemet, egy szép, nyúlós sajtos pizza ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy valóban sajtból készül, és a hamburger sem feltétlenül azért olyan nagy és szép, mert telepakolták zöldségekkel és hússal. Az alábbi videó most sorra veszi, hogyan és mivel csalják el a tökéletes kajafotókat.
- Jegyezzük fel, a pizzánk sosem lesz olyan szép és nyúlós, mint ezen a videón, ha nem szögezzük és kenünk egy kis folyékony ragasztós sajtot a pizzaszelet oldalaira.
- A valóságban egy kicsit grízes, fotón vagy videón viszont nagyon jól mutat a lávasüti akkor, ha csoki helyett egy kakaóporból, ragasztóból és folyékony keményítőből gyúrt golyót helyezünk a folyékony csoki helyére.
- Ha fekete kávét akarunk szépen fotózni, érdemes a koffeines ital helyett szójaszószt használni (szebben csillog), a "friss kávé" habja pedig tartósabb marad, ha szappanból van kikeverve.
- A rúzzsal lekent zöldes epret és más gyümölcsöket hajlakkal fújnak le a reklámfotókon, hogy így még csillogóbbnak és frissebbnek tűnjenek.
- Ha SOS szükségünk van egy kis sült csirkére vagy pulykára, egy kis zsebsárkánnyal égessük meg a zsírosabb részeket (így lesz rajta egy kis természetes pirulás), majd egy kevés cipőpasztával és mártással kenjük le egyenletesen a húst. Igazi ínyencség, nem igaz?
- A fagylalt is sokkal szebben mutat, ha nem olvad. Egy adag krumplipürét kell csak barna ételfestékkel elkeverni, ezután pedig színezett folyékony ragasztóval lekenni a fagylalt tetejét és oldalát, hogy a hatás még olvadósabb és persze gusztusosabb legyen. A videó utolsó másodperceiben egy epres fagyit láthatunk, amely kukoricaszirupól, zsiradékból és persze ételszínezékből tevődik össze.
- Gyönyörűen habzik a pezsgő a fotón is, ha akkor kapjuk lencsevégre, amikor egy fél pezsgőtabletta még buborékosabbá teszi az italt.
- Egy nagy adag juharszirupos palacsinta sokkal szebben fényképezhető, ha az étel szélére impregnáló sprayt fújunk, a juharszirup így nem folyik keresztül az egész ételen, hanem szépen lepereg a befújt felületen. Juharszirup helyett használhatunk motorolajat is, a palacsinták között pedig nagyobb helyet tudunk hagyni akkor, ha két szelet közé egy kis darab kartonpapírt teszünk.
- A kakaóscsiga "cukormáza" szebb és fehérebb, ha folyékony ragasztóból készül (Amerikában a legtöbb helyen ilyen fehér ragasztót árulnak és használnak)
- A már jól ismert hamburgerekbe fogpiszkálóval szúrják bele a salátát, sminkes szivaccsal emelik meg a buci tetejét, és olajjal kenik meg a húspogácsát, hogy az még szaftosabbnak és frissebbnek tűnjön.
- A legszebb zabpelyhes és kukoricapelyhes tálakban egy csepp tej sincsen, csak egy nagy adag zselére öntenek némi ragasztót, majd ízlésesen elhelyezik a tejszerű felületen a müzlit és persze a gyümölcsöket is.
- A sör habja gyorsan eltűnik, kivéve akkor, ha a pohár aljára egy kis mosogatószert nyomunk.
Így már rögtön nem tűnik akkora élménynek kipróbálni egy ilyen gyönyörűen előkészített, vegyszeres anyagokkal telerakott ételt, ugye?
EZ IS ÉRDEKES:
Ezeket olvastad már?
Ennél aranyosabbat ma már nem látsz: Tütüben pózoló csirkéket mutatunk!
Egy állatokkal teli fotósorozat mindig felvidítja az embert, különösen, ha az említett képeken tüllszoknyába bújtatott csirkék szerepelnek!
NosaltyLépj be Angelina Jolie 25 millió dolláros otthonába - a...
Fényűzés és luxus magas foka, természetesen Angelina Jolie-módra!
Németh OrsiNosalty kvíz: Mennyire ismered a mesefilmeket a bennük szereplő ételek...
A mesefilmekben sokszor sokkal gusztább ételeket láthatunk, mint a valóságban, ezekben viszont tényleg csak a szemünk gyönyörködhet.
Masszi- Rigó CsillaEzzel a fagylaltkészítő labdával nem csak a gyereked, még a...
A nyár leghűsítőbb finomságát nem csak a cukrászdában vásárolhatjuk meg, akár otthon is elkészíthetjük, nem is akárhogyan! Íme a labdás fagylaltkészítő különlegesség!
Nosaltyvia facebook