Így hazudnak nekünk az ínycsiklandozó kajafotók

Mind tudjuk, a gyorsétteremben megvásárolt hamburgerek sosem úgy néznek ki, mint a hirdetőplakáton, arról viszont, hogy ezek a fotók miért olyan szépek, már alig szól a fáma. 

Pedig ezeknek az ételeknek a lefotózása, a képek megkomponálása nem kis időt, energiát és kreativitást igényelnek, nem is beszélve arról, hogy első lépésként minden fogást meg kell főzni vagy sütni, ami több órás munkát jelent a készítő számára.

Az egyes fotók azonban könnyen átverhetik a szemet, egy szép, nyúlós sajtos pizza ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy valóban sajtból készül, és a hamburger sem feltétlenül azért olyan nagy és szép, mert telepakolták zöldségekkel és hússal. Az alábbi videó most sorra veszi, hogyan és mivel csalják el a tökéletes kajafotókat.

  • Jegyezzük fel, a pizzánk sosem lesz olyan szép és nyúlós, mint ezen a videón, ha nem szögezzük és kenünk egy kis folyékony ragasztós sajtot a pizzaszelet oldalaira.
  • A valóságban egy kicsit grízes, fotón vagy videón viszont nagyon jól mutat a lávasüti akkor, ha csoki helyett egy kakaóporból, ragasztóból és folyékony keményítőből gyúrt golyót helyezünk a folyékony csoki helyére.
  • Ha fekete kávét akarunk szépen fotózni, érdemes a koffeines ital helyett szójaszószt használni (szebben csillog), a "friss kávé" habja pedig tartósabb marad, ha szappanból van kikeverve.
  • A rúzzsal lekent zöldes epret és más gyümölcsöket hajlakkal fújnak le a reklámfotókon, hogy így még csillogóbbnak és frissebbnek tűnjenek.
  • Ha SOS szükségünk van egy kis sült csirkére vagy pulykára, egy kis zsebsárkánnyal égessük meg a zsírosabb részeket (így lesz rajta egy kis természetes pirulás), majd egy kevés cipőpasztával és mártással kenjük le egyenletesen a húst. Igazi ínyencség, nem igaz?
  • A fagylalt is sokkal szebben mutat, ha nem olvad. Egy adag krumplipürét kell csak barna ételfestékkel elkeverni, ezután pedig színezett folyékony ragasztóval lekenni a fagylalt tetejét és oldalát, hogy a hatás még olvadósabb és persze gusztusosabb legyen. A videó utolsó másodperceiben egy epres fagyit láthatunk, amely kukoricaszirupól, zsiradékból és persze ételszínezékből tevődik össze.
  • Gyönyörűen habzik a pezsgő a fotón is, ha akkor kapjuk lencsevégre, amikor egy fél pezsgőtabletta még buborékosabbá teszi az italt.
  • Egy nagy adag juharszirupos palacsinta sokkal szebben fényképezhető, ha az étel szélére impregnáló sprayt fújunk, a juharszirup így nem folyik keresztül az egész ételen, hanem szépen lepereg a befújt felületen. Juharszirup helyett használhatunk motorolajat is, a palacsinták között pedig nagyobb helyet tudunk hagyni akkor, ha két szelet közé egy kis darab kartonpapírt teszünk.
  • A kakaóscsiga "cukormáza" szebb és fehérebb, ha folyékony ragasztóból készül (Amerikában a legtöbb helyen ilyen fehér ragasztót árulnak és használnak)
  • A már jól ismert hamburgerekbe fogpiszkálóval szúrják bele a salátát, sminkes szivaccsal emelik meg a buci tetejét, és olajjal kenik meg a húspogácsát, hogy az még szaftosabbnak és frissebbnek tűnjön.
  • A legszebb zabpelyhes és kukoricapelyhes tálakban egy csepp tej sincsen, csak egy nagy adag zselére öntenek némi ragasztót, majd ízlésesen elhelyezik a tejszerű felületen a müzlit és persze a gyümölcsöket is.
  • A sör habja gyorsan eltűnik, kivéve akkor, ha a pohár aljára egy kis mosogatószert nyomunk.

Így már rögtön nem tűnik akkora élménynek kipróbálni egy ilyen gyönyörűen előkészített, vegyszeres anyagokkal telerakott ételt, ugye?

EZ IS ÉRDEKES:

Ezeket olvastad már?

via facebook

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...