Így használd a puffadás-kalkulátort!

Válaszd ki, mit ettél ebédre vagy vacsorára, és a  puffadás-kalkulátor megmondja, mennyire puffasztó a kiválasztott étel.

A kalkulátor használata:

1. Az egyes fogás- és étel típusoknál a legördülő listák segítségével válaszd ki először az elfogyasztott étel kategóriáját, majd az adott ételt.

Ezt követően add meg az elfogyasztott mennyiséget.

Ha a fentieket megadtad, kattints fogásonként a színes mezők alján található "ok" gombra.

A fogások alatt megjelennek az általad kiválasztott ételek. Ha másik ételt szeretnél az adott fogásnál megadni vagy más mennyiséget, akkor az "X"-re kattintva tudod a felsorolásból törölni.

2. Ha megadtál minden ételt, amit szeretnél, kattints a "számold ki" gombra. (ide nem kellene egy felkiáltójel?)

3. Ekkor a rendszer egy három fokozatú skálán értékeli a menüd puffasztó hatását, amely lehet "nem" vagy "enyhén" vagy "nagyon" puffasztó hatású. Az értékelés az általad kiválasztott ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagok puffasztó hatásának figyelembe vételével történik.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Pizzás gofri sajttal

Mit kapunk, ha egy gazdag pizzatésztát megtöltünk paradicsommal és sajttal, majd a forró gofrisütőbe dugjuk? Nos, természetesen pizzás gofrit, ami kívülről ropog, belül pedig sajttal ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...