Így használd fel a GRÁNÁTALMÁD + a legtutibb hámozó technika

A gránátalma mai napig kicsit "idegen" a magyar konyhákban, de hálistennek egyre többen nekiállnak, hogy az apró pink magokat ételekben hasznosítsák. Milyen jól teszik.

Szóval G R Á N Á T A L M Akinek mi jut eszébe róla először? Fogadjunk, hogy legtöbbünknek az, hogy egy rémálom megpucolni. Nos, én személy szerint még élvezem is az apró pink színű magvak kinyomkodását a félbe, majd megint félbe vágott gyümölcs héjából, szigorúan a mosogató felett– de aki még tutibb technikára ácsingózik, annak itt van, tessék:

Na de mit kezdjünk vele, ha megvannak a héjuktól megszabadított csodálatos, roppanós, savanykás, ribizlis ízű, fényes rózsaszín magvak?

Ezt jó tudni a gránátalmáról:

100 grammjában 10,2 mg C-vitamint találunk, ami 17 százaléka a napi ajánlott bevitelnek. Ennél valamivel több K-vitamin található benne, pontosan 16 mcg, ami 20%-a a napi irányadó értéknek.

Egy átlagos méretű gránátalmában közel 600 mag található.A magok alacsony kalóriatartalmúak, viszont rostokban és antioxidánsban igen gazdagok. A gránátalma 100 grammjában mindössze 83 kalória van, viszont több mint 4 gramm élelmi rost, ami segíti az emésztést.

3 fő ételtípushoz illik szerintünk, mutatjuk, mik azok:

1. Húsételek

Természetesen pompásan illenek ezek a savanykás, különleges, roppanós textúrájú magvak a különféle, főleg keleties fűszerezésű (zsidó, arab) fogásokba, de halakhoz is szuperek. A magyar konyhát ez esetben elfelejthetjük, de teszem azt, az olaszt is:

2. Saláták

Ha próbáltad valaha feldobni az unalmas salátádat valamivel, ami nem hizlal/egészségtelen, mint mondjuk a majonéz vagy egy adag bacon, akkor a gránátalmát szívből ajánljuk. Szórd meg, gyönyörű és isteni lesz!

Karfiolos bulgursaláta

Azt szeretem a legjobban ebben a receptben, hogy még hidegen is isteni finom, így akár dobozba csomagolva, egy rohanós hétköznap ebédre is kiváló!

3. Édességek

Végül pedig jöjjenek az édes finomságok: édes krémek, sütemények, torták tetején egyszerűen csodálatos lesz ez a sok savanykás magocska– ellensúlyozza az édes ízt, és annyira szép lesz tőle minden!

Vegán chai latte chia puding

Aki hozzám hasonlóan szereti a chai latte-t, az imádni fogja ezt a desszertet is:) A mandulatejet kakaóval és őrölt Tea Masala fűszerkeverékkel ízesítettem, melynek összetevői a fekete ...

Ezeket is nézd meg:

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...