Így hámozz mangót üvegpohárral!

Imádjuk a mangót magában, gyümölcssalátába keverve, lekvárként, aszalt gyümölcsként, vagy rák- és halételek kísérőjeként is. Pucolni viszont sosem volt egyszerű. Eddig!

A mangó egyik legegyszerűbb hámozási praktikáját itt bemutattuk nemrégiben, most azonban egy olyan briliáns trükk következik, ami mindörökre véget vet a "szerelem gyümölcse" macerás előkészítésének. Hiszen tisztítását és fogyasztását is egyaránt tanulni kell, egyik sem egyszerű feladat. Ha nagyon puha, akkor pucolás közben esélyes, hogy mindent beterít majd a leve, ha pedig kissé éretlen, akkor késsel is nehezen adja meg magát. A most következő ötlet azonban megkönnyítheti a dolgunkat, és a késen kívül csak egy üvegpohárra van szükségünk. Nézd csak!

Egyszerűen csak vágd félbe a mangót, szedd ki a magját, majd fogd a poharat. A száját illeszd a mangó héja illetve húsa közé, majd egy laza kézmozdulattal válaszd ketté. Tényleg csak ennyi!

És ezt tudtad a mangóról?

A mangót Indiában szerelemgyümölcsként tisztelik, erről árulkodó a születéséről szóló mesés legenda is. Eszerint Surya Bait, a Nap lányát féltékenységből egy boszorkány üldözte, aki elől a csodás szépségű lány aranylótusszá változva menekült. A vidék királya meglátta, és beleszeretett a gyönyörű virágba, ám a végképp feldühödött boszorkány elégette azt. A hamuból egy kecses mangófa hajtott, mely hamarosan termést hozott. Mikor az első mangó leesett a földre, felhasadt, és előlépett belőle Surya Bai, a Nap sugárzó leánya. A király felismerte benne szerelmét, akivel aztán boldogan élt tovább, kéz a kézben.

(via Saveur)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...