Így gyalázzák meg a lángost a Vásárcsarnokban

Nincs azzal baj, ha uborkát, vagy paradicsomot raknak a lángosra, csak akkor ne hívják "klasszikusnak".

Nincs semmi bajom azzal, ha valamilyen ételt újragondolnak. Nekem mehet a gulyáslevesbe citrom, lehet a kebab csokis, vagy fetás a lángos. A gond azzal van, ha ezeket az újragondolt fogásokat valaki "tradicionálisnak" vagy "klasszikusnak" hívja, ahogy ezt tették a Központi Vásárcsarnokban valakik.

A Vakmajom osztotta meg ezt a fotót, amin megmutatja a "hungarikumok mélységes bugyrát":

Az árusok által "klasszikusnak" nevezett lángosra felkerült kb. egy teljes étlap: sajt, tejföl, hagyma, szalámi, paradicsom, uborka, RUKKOLA, FETA SAJT, erős paprika, pritamin paprika és kapor szósz. Abba nem is szeretnék inkább belemenni, hogy egy ilyen étel milyen károkat okoz a gyomorban, ahogy abba sem, hogy az alapanyagok közül legalább kettőnek köze nincs a magyar gasztronómiához. Azon sem csodálkozom, hogy az angol nyelvű felirat hagy maga után némi kivetni valót.

Akkor mi a gond ezzel az étellel? Az, hogy ezt a szörnyűséget turistáknak árulják a Vásárcsarnokban (kétlem, hogy egy helyi piacozó ráfanyalodna erre), ráadásul olyan borsos áron, amit még a fine dining éttermek is megirigyelnének. Ezek után nincs is semmi meglepő abban, hogy a "pénztártól való távozás után nem fogadnak el reklamációt".

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...