Idén megtörtük a rendet - úgy döntöttünk, visszanyúlunk a hagyományokig, és tojást fújunk, ahogy azt húsvét közeledtével illik. Összehívtuk a cég lányait, lementünk szuper konyhánkba, beállítottuk a kamerákat és a fiúkat, és nekiálltunk. Valószínűleg legtöbbeteknek nem mondunk újat, mert gyakorlottabbak vagytok, de a mi generációnknál sajnos egyre ritkábban tartjuk a tradicionális húsvétot.
Receptajánló:
Természetesen először utánaolvastunk, hogyan is érdemes nekiállni, és - most már az utólagos tapasztalatokra is alapozva - elmondhatjuk, hogy a lényeg a következő:
- alaposan mosd meg a tojást, mégis csak a szádhoz veszed
- készíts ki egy tűt és egy vastagabb csavart (nekünk ez vált be), vagykötőtűt, hústűt
- felülre fúrj egy kisebb lyukat a tűvel
- alulra egy nagyobbat a csavarral (ez a menete miatt még hatékonyabb)
- alulról piszkáld meg a tojás belsejét, ha tudod
- és fújd, mintha nem lenne holnap