Így fogj férjet tatárbeefsteakkel!

Illetve, így ne fogj. Elmondok nektek egy történetet a tatár beefsteak-ről, de légyszi, kezeljétek bizalmasan, mert elég személyes!

Tatár beefsteak és Cézár-saláta. Ha új étterembe megyek, és szerepelnek az étlapon, általában innen lövöm be, hogy maradok vagy nem. A Cézár esetében az öntetet szoktam tudakolni, tatár esetében pedig a zsiradékot, amivel felszolgálják. A Cézár-salátán egy borzasztó egyszerű öntet van, és felhúz, mikor majonézes joghurttal öntik le, a tatárnál meg...ha kihozzák a marha legnemesebb részét, ami kicsit sem olcsó, akkor ne adjanak nekem - meg senkinek - margarint a vaj helyett.

Na, mindegy, valójában nem erről akartam mesélni, hanem arról az esetről, mikor jövendőbeli uramat próbáltam meg lenyűgözni konyhai tudományommal. Két különböző országban, amúgy meg két különböző kontinensen éltünk, úgyhogy minden alkalom, mikor találkoztunk, három karácsonnyal ért fel. Két éve, egy tavaszi látogatásakor is nekikezdtem a lenyűgözésnek jó előre. Kivettem két extra nap szabit - nem röhög! - , hogy elég idő jusson mindenre. Értem ez alatt a szépészeti túrák-takarítás-főzés szentháromságát. A fodrász intézte a dolgát, takarítani utálok, és nem is az erősségem, na de a konyha...ott otthon vagyok. Készítettem hát croissant-t - bátor lépés, ha azt vesszük, hogy a jelölt francia - , és csak 3 napig tartott, de ez pont megérte.A magyar konyha remekeiből pedig, tekintve, hogy az eggyel korábbi túráján már végigetettem vele minden tipikus fogást, a magyaros tatár beefsteak-et választottam.

A magyaros tatárbeefsteak receptjét itt találod

A francia, és a belőle kiinduló egyéb nemzetközi konyhák ugyanis máshogy készítik, mint mi. Mikor pedig a piacon belefutottam egy nagy rakás kucsmagombába, úgy gondoltam, eh, mint nekem, ha gyúrok egy kis házi tésztát, és készítek rá egy kucsmagombás-medvehagyma szószt csak egy pár kanál tejszínnel és vajjal, amolyan egyszerűen. Ehhez a művelethez vettem külön egy babáknak való fogkefét, amit elég puhának ítéltem ahhoz, hogy a kucsmagomba redői közül kibányásszam az apró kavicskákat és szennyeződéseket. Ez az egyszerű kis fogás amúgy csak 3 órával emelte meg az ételre fordított idő hosszát.

A franciás tatár beefsteak receptjét itt találod

Az úr megérkezett, az öröm nagy volt, az etetés azonban rosszul sült el. Reggelire croissant, ott még minden rendben volt. Ebédre jött az s.k tészta a gombával-hagymával, majd vacsorára a magyaros tatár beefsteak. Hogy melyikben volt a hiba, azt a mai napig nem tudom, de az éjszakát felváltva a lakás legkisebb helyiségében töltöttük, és ez egyáltalán nem volt olyan hű de romantikus. Főleg nem 9000 km repülés után.

De hát mindegy, így jártunk, katasztrófa azért nem lett az ügyből. Innen üzenem mindenkinek, nem ezen múlik - ha eléggé dúl a láv, még akkor is megmarad, ha kicsit megmérgezed a másikat.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...