Így fesd otthon a hajad, ha nem jutsz most el a fodrászhoz

Most, hogy rengeteg fodrászat bezárt a koronavírus miatt, muszáj valamilyen otthoni megoldást keresni.

Végre kezdünk hozzászokni a home office-hoz és berendezkedtünk otthon, az önkéntes karantén azonban még eltarthat egy ideig. Valószínűleg benned is felmerült – több másik probléma mellett - , hogy fodrász híján mi lesz a festett hajaddal...

A legtöbb fodrász azt javasolja, hogy bármennyire is nehéz, bírd ki, míg újra eljutsz egy szakemberhez. Persze, ha nem tudsz várni addig, akkor mutatunk pár trükköt, hogy miként ápold a hajad, és mire figyelj oda, hogy ne csinálj nagy bajt.

via GIPHY

Így fess otthon!

Fontos megemlíteni, hogy nagyon nehéz a megfelelő színt kiválasztani, és ha esetleg elrontanád, akkor olyan károkat is okozhatsz, amit a fodrászoknak hónapokba telhet helyrehozni.

Ha mindezek ellenére mégis úgy döntesz, hogy nekivágsz, akkor csak és kizárólag a tövét fesd. Bőven elég, ha csak minden második alkalommal húzod rá az egész hajadra a festéket, azt is csak az utolsó 5-10 percben, mert:

„Ugyanaz az anyag két külön szekcióban dolgozik: a hajhossz eleve világosabb – vagy épp sötétebb – , mint a hajtő, plusz egy festett hajon a festék nem ugyanúgy viselkedik, mint a lenőtt részen. Vagyis ha az egész hajadra rákened a hajfestéket, az olyan részeket is lúgosítani fog, amiket nem kellene, és ez megviselheti a hajat, könnyen visszatörhet a vége” – mondta Nagy Bence fodrász az nlc.hu-nak.

A fodrász még hozzáteszi, hogy barna hajúaknál könnyen felismerhető a festési hiba a világosabb hajtő / sötétebb hajhossz kombináció miatt. Ha a már eleve festett hajhosszon a teljes hatóideig rajta hagyod a festéket, akkor a hajhossz sötétebbnek fog látszani, mint a hajtő.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapkép: Getty

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...