Így fagyaszd és engedd fel az előre főzött rizst!

Szeretnéd gyorsabban elkészíteni a hétköznapi vacsikat? Itt egy szuper trükk. Főzd meg előre a rizst, így súlyos perceket spórolhatsz meg esténként!

Ha legközelebb rizst főzöl, tegyél oda nagyobb mennyiséget, mint amennyire szükséged lenne. A feleslegből lesz a Te titkos fagyasztott fegyvered, amit bármelyik hétköznap este bevethetsz majd. A konyhában kóricáló éhező brancsnak nem kell többé várnia, ameddig a rizs hajlandó lesz végre kifőni. Az idődet is lazábban oszthatod be. Nincs más dolgod, mint előkapni a mélyhűtős tasakban lapuló előfőzött rizst, quinoát vagy más korábban elkészített gabonát, innentől csak a többire kell koncentrálnod. Ugye milyen remek megoldás?

Ha tetszik az ötlet, nézd meg a képgalériát!

Fagyasztás = időmegtakarítás

A hétköznapokon is szeretnénk valami izgalmasabbat, egészségesebbet vacsorázni, de nincs se időnk, se kedvünk hosszasan várakozni arra, hogy a tönkölybúza, árpa vagy barnarizs megfőjön. Ezzel a módszerrel viszont akármikor hódolhatunk a lassabban elkészíthető gabonaféléknek is. A fehérrizs előkészítése és felhasználása már csak a hab a tortán, annyira gyors és egyszerű. Használd ki a szabadidőd, dolgozz előre, amikor teheted, fagyaszd le előre kisebb adagokban, vagy tedd el a maradékot, ha éppen úgy adódik.

Ezeket fagyaszthatod

Bármelyik szemes gabona előfőzhető és fagyasztható: fehér- és barnarizs, árpa(gyöngy) vagyis gersli, tönkölybúza, búza, rozs, hajdina. Sőt az eljárás a kisebb szemű gabonaféléknél is működik, mint a quinoa és a köles.

Így fagyaszd

A legegyszerűbb, minden szupermarketben és drogériában kapható, vékony, lapos, átlátszó és zárószalaggal ellátott nejlonzacskók megfelelnek erre a célra. Ezek egymásra fektethetőek, így kevesebb helyet foglalnak a mélyhűtőben, jól feliratozhatóak, visszazárhatóak, és látható, mi van bennük. Ha fagyasztás előtt jól lelapítod, nem keletkezik óriás jégtömb a zacskó közepén, és jóval egyszerűbben fel is lehet engedni a bennük fagyasztott ételeket.

Így használd fel

A fagyasztott és megfelelően felengedett gabonaszemek állaga szinte teljesen megegyezik a frissen főzöttével. A legegyszerűbben úgy használhatjuk, hogy fagyott állapotban beledobjuk például a forró paradicsom- vagy más krémlevesbe, a pirított vagy sült hús mellé a serpenyőbe, egytálételekhez, szószokhoz. Ha salátákhoz vagy külön körethez engedjük fel, akkor a fenti képgalériában leírtak alapján járjunk el: spricceljük meg egy kevés vízzel, tegyünk alá vajat vagy olívaolajat, magában kiszárad! Ekkor fűszerezhetjük is kedvünkre.

viathekitchn.com

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek