Így fagyaszd és engedd fel az előre főzött rizst!

Szeretnéd gyorsabban elkészíteni a hétköznapi vacsikat? Itt egy szuper trükk. Főzd meg előre a rizst, így súlyos perceket spórolhatsz meg esténként!

Ha legközelebb rizst főzöl, tegyél oda nagyobb mennyiséget, mint amennyire szükséged lenne. A feleslegből lesz a Te titkos fagyasztott fegyvered, amit bármelyik hétköznap este bevethetsz majd. A konyhában kóricáló éhező brancsnak nem kell többé várnia, ameddig a rizs hajlandó lesz végre kifőni. Az idődet is lazábban oszthatod be. Nincs más dolgod, mint előkapni a mélyhűtős tasakban lapuló előfőzött rizst, quinoát vagy más korábban elkészített gabonát, innentől csak a többire kell koncentrálnod. Ugye milyen remek megoldás?

Ha tetszik az ötlet, nézd meg a képgalériát!

Fagyasztás = időmegtakarítás

A hétköznapokon is szeretnénk valami izgalmasabbat, egészségesebbet vacsorázni, de nincs se időnk, se kedvünk hosszasan várakozni arra, hogy a tönkölybúza, árpa vagy barnarizs megfőjön. Ezzel a módszerrel viszont akármikor hódolhatunk a lassabban elkészíthető gabonaféléknek is. A fehérrizs előkészítése és felhasználása már csak a hab a tortán, annyira gyors és egyszerű. Használd ki a szabadidőd, dolgozz előre, amikor teheted, fagyaszd le előre kisebb adagokban, vagy tedd el a maradékot, ha éppen úgy adódik.

Ezeket fagyaszthatod

Bármelyik szemes gabona előfőzhető és fagyasztható: fehér- és barnarizs, árpa(gyöngy) vagyis gersli, tönkölybúza, búza, rozs, hajdina. Sőt az eljárás a kisebb szemű gabonaféléknél is működik, mint a quinoa és a köles.

Így fagyaszd

A legegyszerűbb, minden szupermarketben és drogériában kapható, vékony, lapos, átlátszó és zárószalaggal ellátott nejlonzacskók megfelelnek erre a célra. Ezek egymásra fektethetőek, így kevesebb helyet foglalnak a mélyhűtőben, jól feliratozhatóak, visszazárhatóak, és látható, mi van bennük. Ha fagyasztás előtt jól lelapítod, nem keletkezik óriás jégtömb a zacskó közepén, és jóval egyszerűbben fel is lehet engedni a bennük fagyasztott ételeket.

Így használd fel

A fagyasztott és megfelelően felengedett gabonaszemek állaga szinte teljesen megegyezik a frissen főzöttével. A legegyszerűbben úgy használhatjuk, hogy fagyott állapotban beledobjuk például a forró paradicsom- vagy más krémlevesbe, a pirított vagy sült hús mellé a serpenyőbe, egytálételekhez, szószokhoz. Ha salátákhoz vagy külön körethez engedjük fel, akkor a fenti képgalériában leírtak alapján járjunk el: spricceljük meg egy kevés vízzel, tegyünk alá vajat vagy olívaolajat, magában kiszárad! Ekkor fűszerezhetjük is kedvünkre.

viathekitchn.com

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...