Az ünnepek után nem árt kicsit figyelni a vonalainkra és az egészségesebb étkezésre. A hétköznapokon ugyanis sokan beleesünk az egyoldalú táplálkozás hibájába.
Mindegy, hogy otthon főzünk, vagy épp az irodába rendeljük meg az aznapi ebédet, fontos, hogy minden szükséges tápanyag bejusson a szervezetünkbe. Mindenkinek megvannak a maga kedvenc ételei, ezért, és sokszor lustaságból is, újra és újra ugyanazokat főzzük/rendeljük.
Nem kell megijedni, nem az a cél, hogy naponta azt számolgassuk, hogy mennyi szénhidrátot és fehérjét viszünk be a szervezetünkbe - elég, ha egy kicsit változatosabban és tudatosabban étkezünk. Nem is olyan nehéz, mint gondolnánk!
Én személy szerint mindennap képes lennék valamilyen tésztaételt enni, ezért megfogadtam, hogy a hét minden napjára kitűzök egy adott húsos, főzelékes vagy vega napot is. Így elkerülöm az aznapi kínzó és unalmas töprengést, hogy mi is legyen az ebéd - ezzel időt, sőt, pénzt is spórolhatok.
Ha ételrendelésben gondolkodunk, érdemes már pénteken végiggondolni a következő heti menüt, sőt, meg is rendelhetjük még aznap a hétre előre, így anyagilag jobban járunk - ez a módszer olcsóbb, mintha naponta rendelnénk más és más helyekről.
Ha magunkkal visszük az irodai ebédet, akkor pedig hétvégén szánjunk egy kis időt az összeállításra, főzésre. Ha van rá lehetőségünk, a tartósabb élelmiszereket meg is vehetjük előre. Így szintén időt spórolunk magunknak.
Amit érdemes szem előtt tartani, hogy ha zöldségről/gyümölcsről van szó, mindig válasszuk a szezonális alapanyagokat, és igyekezzük nyersen, illetve párolva fogyasztani őket. Ha hetente többször ennék húst, igyekezzünk a vörös és a fehér húsok közül egyaránt választani, emellett ne feledkezzünk meg a halakról sem! Érdemes néha húsmentes napot is tartani, és ügyelni a megfelelő folyadékbevitelre is, például egy jó kis levessel.
Biztosan veled is előfordult már, hogy a mindennapi rohanásban elfelejtetted, hogy jönnek a vendégek, esetleg váratlanul toppantak be. Ezzel a trükkel akkor is nagyszerű vendéglátó lehetsz, ha nem készülsz napokig a konyhában a vendégekre, és csak pár perced van az előkészületekre.
Ha amerikai édességekre gondolunk, többnyire valami cukorban hiányt nem szenvedő, krémes és izgalmas finomság tárul lelki szemeink elé. Nézzük, milyen csodás recepteket készíthetünk el, hogy a szánk is jól járjon.
A boltok egyre nagyobb lendülettel vetik bele magukat az akciók meghirdetésébe, ahogy közelednek az ünnepek. Az Aldiban november 28-tól 30-ig csaknem 50 százalékos kedvezménnyel kapható a magyarok kedvenc karácsonyi desszertje, ráadásul új termékként debütált ez a finomság.
Persze, a karácsonyi menü az ünneplésről szól, de azért mégsem árt, ha akad egy-két olyan olcsóbb recept, amihez az ember visszanyúlhat, ha nem akar vagyonokat költeni. Nézzük, mit főzhetünk a téli kedvencből, a savanyú káposztából!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...