Így eszünk majd 2014-ben

Mit eszünk majd a következő években? A takepart.com cikke felsorolta azt a 10 tényezőt, ami várhatóan meghatározza a jövő gasztro-trendjeit.

Boeuf Bourguignonrecept

Miközben a magazinok és portálok többsége azzal van elfoglalva, hogy december végén listázza a legeket - mi volt a legkiemelkedőbb és a legrosszabb mindenféle kategóriákban - , addig a takepart.com az NRA, azaz a National Restaurant Associaton (nagyjából Nemzeti Étteremszövetséget jelent) jelentését tette közzé, amelyből kiderül, hogy 2014-ben milyen irányzatok mentén imádunk majd főzni és enni, azaz milyen táplálkozási trendek várhatóak a jövőre nézve. Annyi biztos, hogy a fő csapásvonal a 'bio' és a 'fenntartható fejlődés' címszavak mentén mozog majd. Egyszóval: zöld.

Nézzük, mire számíthatunk!

1. Helyben termett alapanyagok, első sorban hús és tengeri herkentyűk, halak, minél közelebbről.2. Helyben előállított termékek.3. Környezeti fenntarthatóság.4. Gluténmentes konyha.5. Egészséges ételek gyerekeknek.6. Helyi beszerzés.7. Búzamentes tészták, például rizs, quinoa, hajdina.8. Tengeri halak a fenntartható fejlődés keretében.9. Háztáji termékek.

A lista összeállításához az NRA több mint 1300 séfje járult hozzá, az ő véleményeikből született meg a lista. Ezek közül is a fenntartható fejlődés, a gluténmentes étkezés és a gyerekek egészséges táplálkozása az, mely várhatóan a következő tíz év gasztro-trendjeit is meghatározza majd.

(via takepart.com)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...