Miközben a magazinok és portálok többsége azzal van elfoglalva, hogy december végén listázza a legeket - mi volt a legkiemelkedőbb és a legrosszabb mindenféle kategóriákban - , addig a takepart.com az NRA, azaz a National Restaurant Associaton (nagyjából Nemzeti Étteremszövetséget jelent) jelentését tette közzé, amelyből kiderül, hogy 2014-ben milyen irányzatok mentén imádunk majd főzni és enni, azaz milyen táplálkozási trendek várhatóak a jövőre nézve. Annyi biztos, hogy a fő csapásvonal a 'bio' és a 'fenntartható fejlődés' címszavak mentén mozog majd. Egyszóval: zöld.
Nézzük, mire számíthatunk!
1. Helyben termett alapanyagok, első sorban hús és tengeri herkentyűk, halak, minél közelebbről.2. Helyben előállított termékek.3. Környezeti fenntarthatóság.4. Gluténmentes konyha.5. Egészséges ételek gyerekeknek.6. Helyi beszerzés.7. Búzamentes tészták, például rizs, quinoa, hajdina.8. Tengeri halak a fenntartható fejlődés keretében.9. Háztáji termékek.
A lista összeállításához az NRA több mint 1300 séfje járult hozzá, az ő véleményeikből született meg a lista. Ezek közül is a fenntartható fejlődés, a gluténmentes étkezés és a gyerekek egészséges táplálkozása az, mely várhatóan a következő tíz év gasztro-trendjeit is meghatározza majd.
(via takepart.com)