Így édesíti meg családja életét Peller Anna

Peller Anna nagy hangsúlyt fektet a kiegyensúlyozott táplálkozásra, és amióta családja van, még inkább odafigyel, hogy kerüljön az asztalra valamilyen tejes finomság is.

„Túlzás nélkül állíthatom, igazi tejrajongó család vagyunk. Miki odavan a sajtokért, de nálam sem telik el úgy nap, hogy ne egyek vagy igyak valami tejterméket. Ez talán a gyerekkoromig vezethető vissza: a mamánál rendszeresen indult úgy a reggel, hogy bebújtam mellé az ágyba, és ott ittam meg az általa készített világbajnok kakaót” – kezdte Peller Anna.

„A mai napig emlékszem az ízére, és most már édesanyaként is fontos, hogy jó minőségű, hazai és ellenőrzött alapanyagokat használjak én is a konyhában. Így nemcsak garantáltan jóízű finomságokat készíthetek, de hozzájárulok a család egészséges táplálkozáshoz is. Ha például valamilyen desszerttel szeretnék kedveskedni nekik, akkor Annabella kedvenc tejberizsével garantált a siker. Mikivel együtt elképesztően édesszájúak, és a kedvencüket mindig az évszakhoz igazítva variálom” – tette hozzá Anna.

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Tejszív kampányának is legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet a tejfogyasztás fontosságára. A Tejszív védjeggyel ellátott termékek kizárólag magyar tejet tartalmaznak, ellenőrzött gazdaságokból származó, magas minőségű tejtermékek. Ilyen, Tejszív védjegyes magyar tejtermékek felhasználásával készíti Anna is kislánya kedvencét, amelynek receptjét meg is osztja velünk.

Annabella kedvence, tejberizs „Peller” módra:

Hozzávalók:

2,5 dl rizs

2,5 dl tej

2 dl tejszín

2,5 dl víz

4 ek méz

idénygyümölcs: 20 dkg málna vagy friss áfonya

Főzzük meg a tejberizst, és amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a mézet és a 2 dl tejszínt is. Így még krémesebb, lágyabb állagot kapunk. Ha elkészült, hagyjuk állni fél órát. Ezután szedjük ki tálkákba, és idénygyümölccsel bolondítsuk meg, majd körülbelül 1 órára tegyük be a hűtőbe.

A csontok egészséges fejlődéshez mindenki számára elengedhetetlen a fehérjében, kalciumban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás. Ami bizonyos életszakaszokban, például gyerek-és kamaszkorban még az átlagosnál is fontosabb.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...