Sajnos sokan még mindig belecsúsznak abba a hibába, hogy évről évre új díszeket vásárolnak, ahelyett, hogy átalakítanák a régieket, és kreatívan, akár hulladékokból vagy éppenséggel a természetben fellelhető alapanyagokból díszítenék fel a lakást.
Karácsonyi gyümölcskosár
Lényegében ezzel az ötlettel nemcsak egy dekorelemet készítesz, de egy fantasztikus illatosítót is. Vegyél elő néhány narancsot, mandarint, grépfrútot, csillagánizst és szegfűszeget. Ugyanúgy, ahogy kicsi korodban, tűzdeld tele a gyümölcsöket, majd tedd őket egy kosárba némi zölddel, tobozzal karöltve.
Megmaradt masnikból
Te is mindig megtartod az ajándékokra kötözött masnikat? Vedd elő egy régi koszorúformád, csupaszítsd le, majd ragaszd körbe a kis masnikkal, és akaszd ki az ajtódra!
Díszítsd fel a növényeidet!
A szobanövényeid is öltözzenek ünnepi díszbe. Tekerj körbe egy-egy égősort, rakj rájuk pár díszt, és máris sokkal hangulatosabb lesz a lakás. De vigyázz, a kényes leveleket kíméld meg!
Egy faág
Szerezz a kertből egy faágat, amit a két végén köss össze egy spárgával. Ezek után díszítsd fel, ahogyan szeretnéd. Tehetsz rá szárított gyümölcsöket, pár fenyőágat, esetleg régi díszeket vagy égősört. A határ a csillagos ég! Ha kész vagy, lógasd fel a lakás bármely pontján!
Természetközeli gyertyatartó
Ehhez az egyszerű, mégis gyönyörű, házi készítésű gyertyatartóhoz nem kell más, csak egy pár (boros)üveg, egy kevés fenyőág és egy kis víz. Semmi más dolgod nincs, mint eltávolítani a címkéket az üvegekről, ezután jól kimosni, majd beletenni az ágat, feltölteni vízzel, végül rákötözni a gyertyát.
Girland
Egy igazi természetrajongó girlandja pont így néz ki! Nincs más dolgod, mint egy narancsot nagyon vékony karikákra vágni, kiszárítani a radiátoron, majd felfűzni egy cérnára, és az ajtófélfára, a lépcsőre, az ablakba vagy az egyik falra erősíteni némi fenyőág kíséretében.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket olvastad már?
Ha karácsony, akkor GESZTENYE: ezekben a receptekben használd!
A hazai karácsonyi menüben hagyományosan nem szerepel a gesztenye, de ez a nagyszerű, ízgazdag gyümölcs remekül beilleszthető a karácsonyi alapanyagok sorába, hiszen rengetegféle finomság készíthető belőle.
Szekeres Dóra10 érdekesség, amit nem tudtál a szaloncukorról
Szaloncukor nélkül nincs karácsony. Rengeteg ízben, formában, csomagolásban kapható már a népszerű édesség, amiről most mondunk is pár érdekességet is.
Németh Orsi„A legfontosabb, hogy ne törődjünk bele a megszokottba” – Bernáth...
Műsorvezetőként egy ország ismerte meg Bernáth Józsefet. Az elmúlt években visszatért a konyhába, és többnyire catering rendezvényeken találkozhattunk vele. A rendezvények mellett főzőkurzusain, vagy a szakácskönyveit lapozgatva tarthatjuk vele a kapcsolatot. Most megjelent Magyar Bisztrókonyha című szakácskönyve kapcsán ültünk le vele beszélgetni.
Szász NóriMinden bejgli tökéletes, de így egyenesen mennyei lesz
Reped, nyers marad, túlkel a bejglid? Akkor van néhány jó tanácsunk, hogy idén mindenképp elkerüld ezeket.
Nábelek Zsófi