Így dekoráld az ünnepi asztalt

Karácsonyi dekoráció nélkül nem is igazi az ünnepi asztal - persze a teríték és az ételek már önmagukban megadják az alaphangulatot, de nem árt feldobni még egy picit.

Számtalan szuper dekorációt készíthetünk otthon akár filléres alapanyagokból. Egyrészt mert szuper móka, másrészt mert nagyon jó érzéssel tölt majd el, ha valaki megdicséri saját kezűleg gyártott díszeinket. Természetesen a koszorúnak, a gyertyáknak és a szegfűszeges almáknak mindenképp ott a helyük az asztalon, de ezekkel is lehetünk kreatívak. Mutatunk nektek pár ötletet, hogyan variálhatjátok ezeket az alapanyagokat, és hogy miként lehet ünnepivé, mégis egyedivé tenni a terített asztalt.

Ha nem a koszorút tennénk az asztalra - vagy mert túl nagy helyet foglal, vagy mert balesetveszélyes -, de szeretnénk, ha az asztal közepén valami zöld is jelen lenne, akkor helyezzünk kedvenc vázánkba fenyő- vagy magyalágakat. Ha sima levél nélküli ággal próbálkoznánk, le is fújhatjuk műhóval vagy aranya színű spray festékkel. Akaszthatunk rá karácsonyfadíszeket vagy házilag készített papír csillagokat, hópelyheket. Arra mindenképp ügyeljünk, hogy az összeállítás ne legyen túl magas, hiszen akkor az egymással szembeülők nem fogják látni egymást.

Már említettük, hogy a koszorún elhelyezett gyertya balesetveszélyes lehet, de ha mindenképp "nyílt lángot" szeretnénk az asztalon látni, ajánlatos mécsestartó vagy kis lámpások használata, sőt, az úszómécses is jó megoldás lehet. Ehhez vegyünk egy üvegtálat, öntsük fel vízzel, dobáljunk bele bogyókat, leveleket, terméseket, majd végül a gyertyát. Egyszerű, klasszikus, modern, és nagyon hangulatos lesz a végeredmény.

Gyertyatartót készíthetünk almából is: az alma tetejére fordítsuk rá a mécsest, úgy, hogy a széle kijelölje nekünk a mécses átmérőjét, majd faragjuk ki neki késsel a helyet.

A borospoharakra használhatunk pohárjelölőket, vagy simán dekorálhatjuk is. Én internetről töltöttem le angyalszárnyakat, kinyomtattam, majd kivágtam őket, és a pohár szárán összehajtottam és rögzítettem. Olcsó, de nagyon esztétikus és ízléses lett a végeredmény.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...