Meglepő, mekkora bért kapnak az idénymunkások a szüret alatt

A minimálbér emelése az idénymunkások bérét is felfelé húzta, így most ennyivel kereshetnek többet.

Olyan jelentős volt az elmúlt években a munkaerőhiány a szőlőágazatban, hogy egyre több borvidéken végeztek gépesített szüretet. Ez a módszer többek között kiküszöböli a kétkezi munkát, valamint minőségileg is jobb minőségű szőlőt eredményezhet, írja a Pénzcentrum. A szakértők szerint a munkaerőhiány miatt indult el a gépesítés, de továbbra is szükség van idénymunkásokra. De vajon mekkora fizetést kínálnak nekik? Íme!

Meglepő, mekkora bért kapnak az idénymunkások a szüret alatt

Később kezdődött az idei szüret

Tavalyhoz képest idén később kezdődött a szüret, így most a korai fajták szürete zajlik. A szakértők szerint jelenleg a kombájnszüret aránya már meghaladja a 70 százalékos országos szintet. Ám, ettől független továbbra is szükség van a kétkezi munkára. Sőt, idén valószínűleg többen is vállalnának idénymunkát, hiszen a minimálbér emelése a munkások bérét is felfelé húzta.

Az ágazati visszajelzések alapján a munkások bére meghaladja a napi 12 000 forintot

– írja a lap.

Sőt, a gépkezelő szakemberek, így például a traktort vezetők egy hónapban akár 600 ezer forint feletti havi juttatással is számolhatnak.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...