Idén nemcsak az ízéért fogod venni a görögdinnyét, hanem a bőröd szépségéért is

A nyár talán legfinomabb gyümölcse nemcsak isteni finom és frissítő, de a bőrödet is ragyogóvá varázsolja.

Már ismerheted

Ha rajongsz a K-beauty-ért, akkor biztosan nem újdonság számodra, hogy adinnyegyakran előfordul aszépségápolásban. Természetesen ez a trend is Koreából indult, hiszen a koreaiak már évszázadok óta használják a piros gyümölcsöt gyulladásgátló tulajdonságai miatt. Segíti enyhíteni a bőrpirosságot, emellett pedig támogatja a sejtek megújulását, és gazdag A-, C- és E-vitaminokban.

Szuper előnyök

Rendkívül magas víztartalma miatt remekül használható hidratálásra, így segíthet ápolni a száraz bőrt, a húsa pedig a ráncok ellen is felveheti a harcot. Ezt a két szuper tulajdonságát akkor is kifejti, ha rendszeresen fogyasztasz görögdinnyét, de a leghatásosabb, ha pakolásként használod. A héja, illetve a magjai magas ásványianyag-tartalommal és zsírsavakkal rendelkeznek, amik csökkentik a bőrirritációt. Ezeket a részeit leginkább a különböző bőrápolási termékekben találhatod meg, de a görögdinnyemagokat akár el is fogyaszthatod.

Melyik bőrtípusra a legjobb?

Fogyasztása egyik bőrtípusnak sem árthat a 90%-os víztartalma miatt. Az előbb említett tulajdonsága miatt azonban a száraz, érzékeny bőrnek tesz a legjobbat, de az aknés bőrre is jó hatással lehet. Bátran fogyaszthatod leégés esetén is, hiszen béta-karotin-tartalmának köszönhetően megnyugtatja a bőrt, és felgyorsítja a sejtek megújulását.

Készíts belőle pakolást:

Pépesíts össze 1 szelet görögdinnyét két evőkanál mézzel. Miután krémes állaga lett, vidd fel az arcodra, és masszírozd be egy kicsit a bőrödbe, majd pihentesd 20-25 percig! Ha letelt az idő, mosd le a pakolást!

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

A szegfűszeg 4 áldásos hatása, amiért nemcsak az aprósütid lesz...

Az adventi időszak közeledtével sok helyen előkerülnek a kiszúróformák és a sodrófa, hogy ismét mennyei illatok töltsék meg a lakást. Az ünnepi sütemények (egyik) elmaradhatatlan fűszere pedig nem más, mint a szegfűszeg, ami szinte minden télies finomságnak jól áll, többek közt a mézeskalácsnak. Ráadásul nemcsak a sütid, hanem a szervezeted is hálás lesz neki!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...