Idén is megválasztották a legjobb fagyit a Balatonon - nézd!

A Balaton Turizmus Szövetség a Nyitott Balaton programsorozat keretében idén is megválasztotta a tópart környékén található legfinomabb fagyit.

16 fagyi közül az idei nyertesFesteticsék mandulás csókja, azaz egy mandula és madártej kombinációjával, házi piskótával, fehér- és feketecsoki-darabokkal készült fagylaltkreáció lett.

A győztes édességet a Nyugat-Balatonnál, Gyenesdiáson készítik, így nem véletlen a témaválasztás, hiszen az alkotókat Keszthely és a Festeticsék közelsége ihlette.

Antikváriumban találtunk egy régi receptkönyvet, ebben szerepelt Festetics György kedvenceként egy roppanós habcsókot, mandulát és vaníliát tartalmazó édesség, ez adta az alapot

- mondta a nyertes fagyi egyik megálmodója, Somogyi Renáta.

Az első fagyi kóstolók

Ha Balatonon jársz, mindenképpen érdemes megkóstolnod,IDE KATTINTVApedig meg tudod nézni, hogy a tópart környékén melyik cukrászdában találod meg.

További díjazottak:

2017. ÉV BALATON FAGYIJA KÜLÖNDÍJASOK

  • Amaretto Fagyizó – Balatonalmádi a „Balatoni Nyár „free”” fagylalttal

képviselő: Varga Tamás

  • Cappuccino Kávéház – Balatongyörök a „Badacsonyi Borhab” fagylalttal

képviselő: Somogyi József

  • Florida Fagyizó - Balatonmáriafürdő „Jégbezárt Balaton” fagylalttal

Képviselő: Pálfi Attila

2017. ÉV BALATON FAGYIJA RÉSZTVEVŐI, AKIK EMLÉKLAPBAN RÉSZESÜLTEK

  • Bagaméri Fagylaltozó – Balatonfüred

képviselő: Márton Sándor

  • Hullám Büfé és Fagylaltkert - Balatonmáriafürdő

képviselő: Molnár István

  • Pálma Cukrászda – Keszthely

képviselő: Mándi Csaba és Mándi-Fekete Fanni

  • Wellamari Hotel & Kézműves Fagylalt Kft. – Zamárdi

képviselő: Kiss Annamária

forrás: nyitottbalaton.hu | sonline.hu | 444.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Legújabb receptek

Sütőben sütött currys irdalt hekk

Ha finom, ropogós hekket szeretnénk, akkor ez az étel remek választás. Nem kell olajban megsütni, hisz így is épp olyan nyálcsorgató sült halat kapunk.... :-))

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...